Local

Două firme se bat pentru înființarea unui portal de servicii publice! Investiția este de 50.000 de euro

Publicat: 28 oct. 2021
Sediul Primăriei Iași
Astăzi, 3 noiembrie 2021, de la 11.00, va avea loc o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, la Palatul Roznovanu din Iaşi

Noi achiziții sunt anunțate de Primăria Iași. Recent, a fost demarată procedura pentru furnizarea serviciilor de înființare a unui portal. Două oferte au fost depuse în cadrul procedurii. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Municipalitatea ieșeană anunță investiții pentru digitalizarea serviciilor publice. Recent a fost demarată licitația pentru înființarea unui portal de servicii publice. Valoarea estimată a contractului este de 250.168 de lei, fără TVA, adică aproape 50.000 de euro. La sesiunea de depunere a ofertelor au participat două societăți: Sobis Solutions SRL (Sibiu) și Digitaz Online Public Services SRL (București). Ofertele au intrat în etapa de evaluare.

„Soluția informatică implementată prin proiect (portalul de servicii către cetățeni) va acoperi funcționalitățile oferite în mod normal de o activitate la ghișeu, de exemplu: informare / asistență, formulare, primire solicitări și eliberare documente cu o valoare juridică”, sunt condițile cerute de autoritatea contractantă.

Mai precis, cererile pentru eliberarea autorizațiilor de construire se vor depune online, eliberarea acestora urmând să se realizeze în aceeași manieră pentru autorizarea activității de transport, autorizarea activității de comerț, depunerea cererilor ANL, depunerea cererilor de închiriere etc.

Durata contractului este de 3 luni de la semnarea contractului

Conform autorității contractante, portalul trebuie implementat în 3 luni de la semnarea contractului. Garanția produsului trebuie să fie de 24 de luni. Licitația pentru realizarea portalului este organizată a doua oară, după ce, la prima încercare, a fost anulată din cauza condițiilor menționate în caietul de sarcini. Totodată, municipalitatea ieșeană a lansat o altă licitație pentru actualizarea site-ului www.primaria-iasi.ro. Valoarea estimată a contractului este de 170.000 de lei, fără TVA, adică 34.000 de euro.

„Se vor respecta toate recomandările de realizare ale unui website impuse de motoarele de căutare și se va realiza o bună optimizare, astfel încât să apară cât mai bine cotat în rezultatele pe care acestea le dau interogărilor specifice. Optimizarea timpului de încărcare a website-ului, asigurarea unui timp de răspuns de maximum 3 secunde în condiții optime. Numărul mediu de utilizatori concurenți suportați să fie de 1.000”, se arată în caietul de sarcini.

La procedură au fost depuse 4 oferte: D-Soft-Ro SRL, Vcatalog SRL, Gosocial Development SRL și MBM Software & Partners SRL. Primăria Iași a alocat 400.000 de euro și pentru arhivarea documentelor.

Primăria Iași plătește pentru realizarea unei strategii de promovare

Pe data de 4 noiembrie 2021, Primăria Iași organizează o altă licitație pentru furnizarea de servicii de elaborare a strategiei de promovare a programelor culturale. Valoarea estimată a contractului este de 168.067 de lei, fără TVA, adică aproape 30.000 de euro.

Edilii au nevoie de o strategie pentru că Iașul nu este vizibil la nivel național, deși sunt mai multe evenimente de tradiție în municipiu. Firma care va elabora strategia trebuie să țină cont de mai multe obiective. Durata de execuție a contractului este de două luni.

Comentarii
  • Da da da, Chirica cauta disperat o firma de casa care sa-i dea si lui dreptul.
    Ca na, asa se fac combinatiile cu primaria Iasi. Daca nu esti tovaras cu Chirica …

Adauga un comentariu