Economic Local

Primăria Iași cheltuie 400.000 de euro pe arhivarea documentelor! Trei oferte au fost depuse în cadrul licitației

Publicat: 12 ian. 2021
Sediul Primăriei Iași de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt
Municipalitatea ieșeană introduce într-o nouă eră arhiva instituției. Sute de mii de documente vor fi scanate și introduse într-un sistem centralizat

Arhiva Primăriei Iași va fi digitalizată prin intermediul unui contract de aproximativ 400.000 de euro. La procedura lansată de municipalitate au fost depuse 3 oferte din partea unor firme din București și Cluj-Napoca. Ofertele au intrat în etapa de evaluare

Municipalitatea transformă arhiva instituției. Recent, Primăria Iași a lansat licitația pentru pentru achiziția unui sistem de arhivare a documentelor în vederea creșterii calităților serviciilor. Prevederea bugetară a achiziției este de 1.992.900 lei, fără TVA, aproximativ 400.000 euro. La procedură au fost depuse oferte din partea următorilor operatori economici: Certsign SA (București), Zipper Services SRL (Cluj-Napoca), asocierarea Prosoft++ SRL (București) – SRGM Garanții Mobiliare SRL (Pitești). Ofertele au intrat în etapa de evaluare. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Obiectul contractului îl reprezintă achiziția serviciilor de arhivare computerizată a documentelor și implică prestarea de servicii și furnizarea de produse, respectiv achiziția unei soluții informatice prin care se va implementa sistemul informatic destinat gestionării arhivistice (FA) existent și viitor. Sistemul informatic furnizat va trebui să funcționze atât în perioada de implementare a proiectului, cât și în perioada de durabilitate a proiectului. Perioada de durabilitate reprezintă perioada post-implementare de minimum 5 ani de la data finalizării implementării proiectului”, se arată în caietul de sarcini.

Angajații Primăriei Iași vor fi instruiți de firma care va câștiga contractul

Conform contractului, este vizată arhiva de la Direcția Generală Economică și Finanțe Publice Locale (DGEFPL). Digitalizarea se va realiza în termen de 2 ani de la semnarea contractului. Același contract presupune achiziția unui număr de 3 servere (server web, server content și server storage), 1 scaner format A3, până la format A0, plus alte 5 scanere pentru format A4. Serviciile de retro-digitalizare presupun scanarea a 120.000 documente aflate în arhiva administrată de către DGEFPL din subordinea Primăriei Iași. Firma care va câștiga licitația trebuie să asigure și instruirea unui număr de 3 angajați.

„Licențele aferente funcționării sistemului, pentru: aplicația informatică de gestionare și consultare FA – pentru 1 administrator, minimum 3 utilizatori ce vor gestiona FA (sistemul informatic destinat gestionării arhivei-n.r. ) și un număr de 110 utilizatori ce vor consulta FA – în funcție de drepturile acordate, utilizarea echipamentelor hardware ce se vor achiziționa”, se mai arată în documentația procedurii.

A fost lansată licitația pentru achiziția mai multor pachete software

Municipalitatea ieșeană intenționează să achiziționeze pachete software pentru copii de siguranță (backup) sau recuperare. Recent, a fost lansată procedura cu o prevedere bugetară de 336.134 lei, fără TVA, aproximativ 70.000 de euro. Un sistem de calcul trebuie să aibă următoarele caracteristici: procesor Intel Xeon E5, 64 Gb RAM. Pe lista de cantități se află și 36 hard disk-uri cu o capacitate de 16 TB și 12 hard disk-uri cu o capacitate de 1,2 TB. Termenul de garanție trebuie să fie de minimum 3 ani.

„Ofertantul câștigător va asigura transportul, manipularea și instalarea echipamentelor până la locul de livrare, respectiv sediul Primăriei Municipiului Iași sau la o locație indicată de către achizitor, în încăperile indicate de reprezentanții beneficiarului”, sunt condițiile impuse de autoritățile locale.

Adauga un comentariu