Economic Local

Două firme vor să aducă gazon pentru parcurile din Iași! Contractul este de 130.000 de euro

Publicat: 05 mai 2020

Recent, Servicii Publice Iași (SPI) SA, societate aflată în subordinea primăriei, a demarat o licitație pentru achiziția rulourilor de gazon. Contractul are o valoare estimată de 632.500 lei, fără TVA, aproape 130.000 euro. Este valoarea maximă ce poate fi cheltuită în cadrul acestui contract. La procedură s-au prezentat două firme: Gazonul SRL (Brașov) și Rulouri de gazon SRL (Giurgiu). Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

Peste 50.000 de metri pătrați

Suprafața minimă necesară este de 10.000 metri pătrați, iar cea maximă de 55.000 metri pătrați.

„Rulourile de gazon trebuie să fie obținute din semințe selecționate, din specii caracteristice tipului de gazon (soare, umbră, fin, sport) necesar diferitelor amenajări în parcuri, scuaruri, aliniamente stradale. Trebuie să fie sănătos, de culoare verde intens, dens, fără buruieni, destul de matur pentru a fi rezistent la manipulări repetate, dar și la călcare. Trebuie să fie rezistent la temperaturi negative o lungă perioadă de timp, la temperaturi ridicate în condiții de secetă prelungită, rezistență bună la trafic intens, caracteristici obligatorii fiecărui tip de gazon. Gazonul rulouri trebuie să aibă și să dezvolte un sistem radicular puternic, cu pretenții scăzute față de sol și apă. Trebuie să fie rezistent la boli și dăunători, nepretențios față de fertilitatea solului, cu o longevitate de peste 10 ani. În compoziția rulourilor trebuie să fie utilizate specii de ierburi rezistente la clima noastră”, se arată în caietul de sarcini.

Comentarii
  • Nu avem strazi asfaltate domnule Chirica, dar prospera firmele ce furnizeaza gazon. De ce oare? Curtea de Conturi, Parchetul nu au nimic de spus iesenilor?

Adauga un comentariu