Local

Două noi puncte de imunizare împotriva COVID-19 în municipiul Iași? Tot mai mulți ieșeni vor să se imunizeze cu Johnson & Johnson pentru a pleca cât mai repede în vacanță

Publicat: 15 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Două noi puncte de imunizare împotriva COVID-19 în municipiul Iași Tot mai mulți ieșeni vor să se imunizeze cu Johnson  Johnson pentru a pleca cât mai repede în vacanță
Reprezentanții DSP Iași plănuiesc deschiderea a două noi puncte de vaccinare în municipiu. Unul în parcarea centrului comercial ERA și unul în zona Piața Nicolina

Se plănuiește deschiderea a două noi puncte de vaccinare cu serul Johnson & Johnson în municipiul Iași. Cererea de imunizare a acestui ser este din ce în ce mai mare. Acestea ar urma să fie amenajate în zona centrului comercial ERA și Piața Nicolina. Tot mai mulți ieșeni care se grăbesc să plece în vacanță aleg acest vaccin pentru a nu mai aștepta rapelul

Medicii ieșeni și reprezentanții DSP propun deschiderea a două noi puncte de vaccinare în municipiul Iași. Se plănuiește inaugurarea unui nou flux de imunizare cu serul Johnson & Johnson la centrul drive-thru din parcarea centrului comercial ERA, unde ieșenii se vor putea vaccina direct în mașină cu acest ser și un alt punct în zona Nicolina din municipiu. Cererea pentru acest vaccin a crescut în rândul persoanelor care vor să plece cât mai repede în vacanță.

„Cererea de vaccinare cu serul Johnson & Johnson este din ce în ce mai mare, pe zi ce trece și luăm în calcul deschiderea unui nou flux de vaccinare cu acest ser la punctul drive-thru de la centrul comercial ERA. Zilnic, zeci de persoane se prezintă la drive-thru solicitând acest ser. Am discutat cu reprezentanții DSP și am luat serios în calcul această soluție. Cererea pentru acest ser este în cea mai mare parte de la persoanele care se grăbesc să plece în străinătate, fie în vacanță, fie la muncă. Vin și spun că vor să se vaccineze repede, că trebuie să plece și nu au timp să aștepte 21 de zile până la rapel.

În urma unei discuții cu reprezentanții DSP Iași și Prefectura județului, ne dorim și este necesară amplasarea unui nou punct de imunizare în zona Nicolina, unde ne gândim tot la un drive-thru. Am văzut că dacă oamenii văd că mai multe persoane așteaptă la cozi să se imunizeze, îi determină și pe ei să o facă. În zona Nicolina, mai exact Piața Nicolina – Kaufland, chiar este nevoie de un centru de vaccinare”, a declarat dr. Ștefan Rat, medicul coordonator al centrelor de imunizare de la ERA și Gara Iași.

90 de persoane au fost imunizate în trei zile de la deschiderea centrului de la Gara Iași

În primul weekend de la inaugurare, la centrul de vaccinare împotriva COVID-19 de la Gara Iași, unde se administrează serul Johnson & Johnson, au fost imunizate 90 de persoane, iar medicii spun că este un pas bun către creșterea ratei de vaccinare în județ.

„Vineri, 11 iunie 2021, la deschiderea centrului de la gară s-au prezentat doar 17 persoane care s-au imunizat cu Johnson, sâmbătă- aproximativ 30, iar duminică- 43. Stăm foarte bine cu vaccinarea, atât la Gară, cât și la ERA. Punctul de la gară este chiar un succes, fiind amplasat în centrul orașului, și ne așteptăm la un număr mare de doze administrate. În weekendul 11 – 13 iunie 2021, media de vaccinare a fost de 100 – 150 de persoane pe zi”, a mai precizat medicul coordonator.

De la debutul vaccinării cu serul Johnson & Johnson, în județul Iași au fost administrate 6.638 de doze cu acest vaccin, iar de pe data de 27 decembrie și până ieri, numărul de persoane vaccinate în județ a ajuns la 351.980. Duminică, 13 iunie 2021, au fost imunizate 1.167 de persoane. Din numărul total de doze administrate, 397 au fost utilizate pentru persoanele care s-au imunizat cu prima doză și 770 pentru rapel. Conform datelor oferite de Institutul Național de Sănătate Publică (INS), până ieri, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.386 de persoane. Referitorul la gradul de ocupare a paturilor, inclusiv cele ATI, ieri, 14 iunie 2021, 35 de locuri erau ocupate, din care doar 3 ATI. Din cele trei paturi ATI care erau ocupate, două se aflau la Spitalul Municipal Pașcani și unul la Spitalul „Sf. Spiridon”.

Adauga un comentariu