Eveniment-Social

Două premiere de film, la Cinema Ateneu Iași

Publicat: 27 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Două premiere de film la Cinema Ateneu Iași

Finalul acestei luni vine cu două premiere de film la Cinema Ateneu Iași. Este vorba de lung metrajul lui Xavier Dolan, „Matthias și Maxime”, cu premiera la Cannes. Acesta va rula vineri, 31 ianuarie 2020. În aceeași zi, de la ora 18:00, este programată proiecția filmului de scurt metraj „The Cry of Silence”, în prezența echipei și a criticului de film Irina-Margareta Nistor. „Benni” sau „Copilul – problemă” reușește să surprindă și să transmită spectatorului drama copilului maltratat și apoi abandonat. Un film despre relațiile dintre copii și adulți, despre neputința unui sistem și despre nevoia noastră, a tuturor, de a fi iubiți și înțeleși.

Producția „Mizerabilii” spune povestea a trei membri ai brigăzii anti-criminalitate, care se confruntă, de-a lungul a 24 de ore, cu un conflict între bandele rivale de la periferia Parisului. Tot vineri este programată pelicula „Dumnezeu există și numele lui e Petrunija”, prilej cu care ne vom întoarce în Macedonia, de Bobotează, unde o întâlnim pe Petrunija, fată simplă dintr-un oraș mic de provincie ce se scufundă în apă și reușește să apuce crucea înaintea tuturor celorlalți. Pentru cei mai mici, la final de săptămână, va rula „Prințesa, «condurii roșii» și «cei 7 pitici»” – 3D, animație ce ne duce cu gândul la basmul „Albă ca zăpada și cei 7 pitici”.

Care este programul Cinema Ateneu

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel: 27 ianuarie 2020, ora 18:00 – „Copilul-problemă” – „Systemsprenger”, regia Nora Fingscheidt, nerecomandat sub 15 ani, iar de la ora 20:00 – „Mizerabilii” – „Les misérable”, regia Ladj Ly, nerecomandat sub 15 ani. Pe 29 ianuarie 2020, ora 18:00 – „Mizerabilii” iar, de la ora 20:00 – „Dumnezeu există și numele lui e Petrunija”, regia Teona Strugar Mitevska, cu acordul părinților pentru copii peste 12 ani.

Pe 31 ianuarie 2020, de la ora 11:00 rulează „Prințesa «condurii roșii» și «cei 7 pitici», regia Sung-ho Hong, Moo-Hyun Jang, Young Sik Uhm, audiență generală, 3D și dublat. În aceeași zi, de la ora 18:00 este premiera „The Cry of Silence”, regia Mara Crăcăleanu, audiență generală, iar de la ora 20:00 – „Matthias&Maxime”, regia Xavier Dolan, nerecomandat sub 15 ani. Preț bilet normal: 12 lei, preț bilet „The Cry of Silence”: 10 lei, preț bilet 3D: 15 lei. Tichetele pot fi achiziționate de pe site-ul Ateneului ieșean sau de la casieria acestuia.

Adauga un comentariu