Local

Două șoferițe din Iași, prinse în ofsaid de polițiști! Una dintre ele a fost bănuită că a condus beată, iar cealaltă a pus în pericol pietonii!

Publicat: 04 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Două șoferițe din Iași prinse în ofsaid de polițiști Una dintre ele a fost bănuită că a condus beată iar cealaltă a pus în pericol pietonii
Două șoferițe au dat socoteală pentru încălcarea regulilor de circulație

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au anunțat că au prins două femei conducândneregulamentar, punându-i în pericol pe ceilalți prin faptele necugetate. Cele2 șoferițe din Iași nu au scăpat nesancționate pentru încălcările grave ale regulilorde circulație. O tânără de 23 de ani a fost surprinsă de polițiști în urma unuicontrol mirosind a alcool la volan, iar, în următoarele zile, altă femeie nu aacordat prioritate unui pieton și a fost pedepsită.

Recent, două șoferițedin Iași au intrat în vizorul polițiștilor din cauza comportamentului neadecvatîn timp ce se aflau în trafic. Astfel, o femeie din municipiul Iași a fost oprită deoamenii legii, aceştia observând că miroase a alcool. Ieșeanca a refuzat să sufleîn etilotest, astfel că, acum, este cercetată pentru comiterea unei infracțiuni.

O altă șoferiță a rămas fără carnet pentru că nu a acordat prioritate detrecere. Mai mult, agenții din cadrul Biroului Rutier au dat, într-o singură zi, 25 deamenzi, au reținut 7 permise de conducere și au confiscat 4 certificate deînmatriculare.

politist de la rutiera
Agenții de la Rutieră au prins șoferi neglijenți în trafic

Indiferența fațăde siguranța celorlalți a celor două șoferițe din Iași, taxată de polițiști

trecere de pietoni
O femeie a rămas fără permis pentru că nu a acordat prioritate unui pieton

Astfel, o individă care conducea prin orașul Iași a fost oprită recent de oamenii legii pentru un controlde rutină, însă, apropiindu-se de aceasta, au observat că mirosea a alcool. Aceștia i-au cerut să colaboreze și să sufle în aparatul de măsurare alnivelului de alcool, însă ea a refuzat.

„Pe data de 2 mai2022, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au reținut pentru 24 de ore, otânără de 23 de ani, bănuită de comiterea infracțiunii de refuzul sausustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Din cercetările efectuatepână în prezent, s-a constatat faptul că, în noaptea de 29 spre 30 aprilie 2022,aceasta ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, iar în momentuldepistării ar fi emanat halenă alcoolică și ar fi refuzat testarea cu aparatulalcooltest și prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabiliriialcoolemiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vîjiac.

Unei alte ieșence, în vârstă de 38 de ani, i-a fost reținut permisul de conducere pentruo perioadă de 60 de zile după ce oamenii legii au prins-o că a pus în pericolun cetățean care se afla pe trecerea de pietoni. Șoferița nu a oprit la „zebră”, încălcând regulile privind acordarea priorității față de pietoni.

 masini in trafic
Recent, o persoană a fost lovită pe trecerea pentru pietoni de pe strada Cernei, din municipiul Iași

Drumurile publice, în continuare nesigure pentru ieşeni

 un barbat care sta la sol sprijinit de un zid
La începutul lunii mai 2022, un tânăr din Iași a dezlănțuit haosul pe șoselele din oraș după ce a comis accidente și a fugit de polițiști

La începutullunii mai 2022, un tânăr de 28 de ani a fost „fugărit”de polițiști pe o distanță de 17 km după ce acesta, în urma unui accident încare a fost implicat, a refuzat să oprească la indicațiile celor de la Rutieră.Individul a început să fie urmărit din cartierul Păcurari și a fost prins în localitateaȚuțora, când a lovit o altă mașină și un autoturism al poliției. În urma acestorfapte necugetate, au fost rănite alte două persoane.

„Șoferul învârstă de 28 de ani a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, însă acesta afost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice desânge și urină, în vederea stabilirii alcoolemiei și prezenței unor substanțepsihoactive. De asemenea, asupra tânărului au fost identificate două permise deconducere, ambele pe numele său, iar în urma verificărilor s-a constatat căunul dintre acestea ar fi fals. În cauză a fost întocmit dosar penal subaspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și falsmaterial în înscrisuri oficiale, iar cercetările sunt continuate pentrustabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale ce se impun”, au declarat reprezentanții IPJ Iași.

Un alt incident a avut loc pe 3 mai 2022, când un pieton a fost lovit de un autoturism în timp ce traversaregulamentar pe strada Cernei, din municipiul Iași. Acum, însă, două șoferițedin Iași suportă consecințele încălcării regulilor de conduită în trafic.

Adauga un comentariu