Local

Două tipografii se bat pe contractul primăriei pentru apariția săptămânalului „Curierul de Iași”! Costurile ajung la 70.000 de euro pe semestru

Publicat: 21 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Două tipografii se bat pe contractul primăriei pentru apariția săptămânalului Curierul de Iași Costurile ajung la 70.000 de euro pe semestru
Peste 10.000 de euro costă tipărirea săptămânalului ”Curierul de Iași”, unde sunt prezentate realizările primarului

Municipalitatea a lansat procedura pentru tipărirea săptămânalului „Curierul de Iași”. Pe o perioadă de 6 luni, contractul are o valoare estimată de aproape 70.000 de euro. La sesiunea de deschidere au fost depuse două oferte

Primăria Iași a demarat procedura pentru furnizarea serviciilor de tipărire a buletinului de presă săptămânal „Curierul de Iași”, unde sunt prezentate realizările primarului Mihai Chirica. Recent, la sesiunea de deschidere a ofertelor s-au prezentat două societăți: Tipografia Prod Com SRL (cifră de afaceri – 18,4 milioane de lei), din Târgu Jiu și Tipoart Idea Studio SRL (cifră de afaceri – 14,1 milioane de lei), din București. Valoarea estimată a contractului cu o durată de 6 luni este de 343.200 de lei, fără TVA, adică 68.640 de euro. Costurile lunare cu tipărirea ajung la 11.000 de euro.

„Obiectul procedurii îl constituie achiziționarea de servicii de tipărire a buletinului de presă săptămânal al municipiului Iași, într-un tiraj total de maximum 624.000 de exemplare. Acordul-cadru se va încheia pe o perioadă de 6 luni. Trebuie să se țină cont că numărul de exemplare tipărite variază de la o lună la alta, în funcție de numărul zilei de apariție – joi”, se arată în caietul de sarcini.

În trecut, pentru tipărirea săptămânalului, Primăria Iași a colaborat cu Tipografia „Albina”, deținută de Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Două tipografii se bat pe contractul primăriei pentru apariția săptămânalului „Curierul de Iași”, ce va fi distribuit gratuit

Conform contractului, câștigătorul procedurii va asigura și transportul ziarelor către mai multe puncte de distribuție.

„Primăria Municipiului Iași își rezervă dreptul ca numărul de exemplare săptămânale să fie mai mic sau mai mare de 24.000, cu mențiunea ca numărul total să nu depășească numărul de exemplare prevăzute în acordul-cadru.

Prin stabilirea criteriilor de calificare în cadrul documentației de atribuire, autoritatea contractantă a încercat acoperirea și, totodată, reducerea următoarelor riscuri: riscul ca ofertantul să fie un operator economic care prestează servicii fără a avea experiență specifică necesară, riscul de a achiziționa servicii incompatibile cu necesitățile autorității contractante, riscul ca ofertantul să fie afectat de criza economică în perioada necesară derulării acordului-cadru”, se mai arată în documentația procedurii.

„Curierul de Iași” va fi distribuit gratuit la sediul Primăriei Iași, Direcția Locală de Evidență a Populației, Direcția de Asistență Socială, Termo Service SA și în cele 5 centre de cartier din Nicolina, Alexandru cel Bun, Tătărași, Păcurari și Frumoasa.

Primăria Iași a alocat fonduri și pentru actualizarea site-ului

Nu în ultimul rând, la finalul lunii martie 2022, Primăria Iași a finalizat licitația pentru actualizarea site-ului instituției. Cea mai bună ofertă a aparținut societății Sobis Solutions SRL, din Sibiu. Valoarea finală a contractului a fost de 52.480 de lei, fără TVA, aproape 10.000 de euro, deși estimarea inițială era de 35.000 de euro.

Două tipografii se bat pe contractul primăriei pentru apariția săptămânalului „Curierul de Iași, dar oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

Adauga un comentariu