Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, susține că educația este un factor important în protejarea împotriva COVID-19 și subliniază că vaccinarea îi poate feri de moarte pe cei imunizați.
„Știm foarte bine că vaccinul protejează de o formă severă de boală. Chiar dacă ne infectăm, șansele să ajungem în spital vaccinați sunt extrem de mici. Din păcate, nu reușim să convingem în România suficientă populație să înțeleagă că doza de anticorpi pe care o formează organismul atunci când este vaccinat îi protejează de o formă extrem de dură de boală, care ar putea să îi coste viața”, a declarat Beatrice Mahler pentru B1 TV.
Purtarea măștii este importantă chiar și după vaccinare, afirmă Beatrice Mahler.
„E procentul de persoane care s-au vaccinat, pe de o parte, care face diferența, dar face diferența și educația, și respectarea regulilor pentru că știm că, pe lângă vaccin, este foarte important ca masca să fie purtată pentru că avem de-a face cu un virus care este extrem de mobil, își schimbă structura și, o dată cu schimbarea structurii, își schimbă și agresivitatea, și mecanismul prin care el reușește să păcălească anticorpii pe care îi avem formați, și atunci nu ajunge doar vaccinul, dar este primordial, trebuie să ținem cont că celelalte măsuri, mai ales atunci când vorbim de transmitere comunitară, trebuie strict respectate”, a adăugat Beatrice Mahler.
Beatrice Mahler, despre tulpina Delta a coronavirusului: „Nu văd motive pentru care restricțiile să fie mărite”
Beatrice Mahler, medic pneumolog şi manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a vorbit, luni, în emisiunea „În faţa Naţiunii” cu Sabina Iosub de la Antena 3, despre varianta Delta care a devenit dominantă în Europa. „Nu ar trebui să ne fie frică şi nu ar trebui să intrăm în panică. Suntem la un număr confortabil de cazuri în acest moment”, spune medicul.
Beatrice Mahler a afirmat, luni, la un alt post tv că nu susține vaccinarea obligatorie, însă consideră că personalul medical ar trebui vaccinat, deoarece pacientul trebuie pus pe primul loc.
Şi, cum numărul de infectări este din ce în ce mai mare cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2, Beatrice Maher, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre ce trebuie să facem pentru a nu ne infecta cu noua variantă a coronavirusului.
„Ne așteptăm și în România, cum vedem în Europa de vest, la o creștere a numărului de cazuri, mai ales la persoanele nevaccinate, pentru că așa cum știm deja, tulpina Delta se transmite mult mai rapid, iar în momentul în care are loc transmiterea comunitară, numărul de cazuri crește extrem de rapid.
În Franța cel puțin a ajuns la o creștere de aproape opt ori a numărului de cazuri într-o săptămână, ceea ce trebuie să ne facă să fim atenți și să fim precauți și când ne alegem vacanța și la modul în care ne comportăm în vacanță, dar și la modul în care va trebui să ne comportăm în momentul în care autoritățile vor anunța o creștere semnificativă a numărălui de cazuri în România.
Cred că în primul rând nu ar trebui să ne fie frică şi nu ar trebui să intrăm în panică. Suntem la un număr confortabil de cazuri în acest moment. Trebiuie să fim atenți la modul la care relaționăm cu ceilalți și în acest moment nu avem restricții, pentru că avem un număr mic de cazuri, dar să continuăm să facem ceea ce am făcut până acum.
Adică să ne spălăm mâinile, să evităm să stăm cu persoane pe care nu le cunoaștem, sau nu îi știm foarte bine, în spații închise, pentru că până la urmă sănătatea noastră a tuturor contează.
În acest moment nu văd motive pentru care restricțiile să fie mărite, pentru că suntem cu o situație extrem de bună, atât în spital, cât și ca număr de cazuri declarate. Eu cred că acum avem un moment în care putem „respira” mult mai liniştiţi, ar trebui să vedem de ce o mare parte a populaţiei respinge o anumită recomandare pe care am făcut-o de atâtea ori, pentru că poate sunt motive reale pentru ei şi care trebuiesc lămurite prin informaţii şi prin comunicare”, a declarat Beatrice Mahler.