Sanatate

Dr. Lucian Popa, medic primar chirurgie plastică și reconstructivă din Iași: „Nu răspund cerinţelor pacientului, iar tratamentele mele sunt urmarea unor analize şi aprecieri a ansamblului expresiei pacientului”

Publicat: 15 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dr. Lucian Popa medic primar chirurgie plastică și reconstructivă din Iași Nu răspund cerinţelor pacientului iar tratamentele mele sunt urmarea unor analize şi aprecieri a ansamblului expresiei pacientului
Dr. Lucian Popa, medic primar chirurgie plastică și reconstructivă

Dr. Lucian Popa, medic primar chirurgie plastică și reconstructivă, a oferit un interviu în exclusivitate reporterilor BZI. Acesta a oferit răspunsuri la cele mai importante curiozități ale pacienților.

Important de menționat este faptul că dr. Lucian Popa este unul dintre cei mai cunoscuţi esteticieni din România, având o experienţă vastă în domeniu.

„În fapt sunt chirurg plastician, specializat în microchirurgie şi arsuri, chirurgie oculoplastică de peste 25 de ani şi sunt unul din promotorii chirurgiei estetice în România. Afinitatea pentru domeniul esteticii am simţit-o încă de la începutul practicii mele ca şi chirurg plastician şi în prezent, efectuez toate tratamentele estetice invazive şi noninvazive existente în lume: injectabile cu filere, botox, fire de suspensie şi mai recent, o dată cu dezvoltarea acestui domeniu chirurgia regenerativă cu celule stem”, a transmis dr. Lucian Popa.

Medicul Lucian Popa, despre trendurile în estetică

Medicul primar în chirurgie plastică și reconstructivă, a transmis care sunt trendurile în estetică în acest moment, dar și cum apreciază evoluţia viitoare a acestui domeniu.

„Constat două direcţii de exprimare a practicii în estetică. Estetica a devenit o preocupare de expresie şi de aceea există o direcţie în care exagerarea unor caracteristici de expresivitate este principala dorinţa şi tendinţa de minimalizare a utilizării unor metode de întreţinere în dorinţa de a nu fi observate în cadrul social. Una având la baza expresivitatea exagerată determinată de social media şi care este determinată de promovarea unor şabloane, aceasta fiind susţinută şi de esteticienii superficiali preocupaţi doar de câştigul personal şi care în ultimul timp s-au înmulţit în mod semnificativ. Cealaltă tendinţa este naturală, promovând frumuseţea personală, întreţinută sau îmbunătăţită cu discreţie şi care este susţinută de esteticienii educaţi în spirit medical şi care pun la baza practicii lor principii medicale sănătoase”, a mai adăugat medicul ieșean.

Este estetică un domeniu scump? Ce spune medicul ieșean

Foarte multe persoane se întreabă dacă o operație estetică invazivă sau noninvazivă este scumpă. Medicul ieșean afirmă că prețurile tratamentelor sunt considerabil mai ridicate pentru că se folosesc produse de top.

„Clar, estetică este percepută ca un domeniu scump. Folosirea unor produse de top şi tratamentele la practicieni consacraţi cresc preţurile unor tratamente. Totuşi, aceasta consider că este justificată prin siguranţă şi certitudinea unor rezultate. Dar, statistic vorbind costurile unor proceduri estetice şi de întreţinere sunt mai mici decât obişnuinţele determinate de expresia socială cum ar fi tratamentele pentru păr, unghii, epilare etc.”, a transmis medicul Lucian Popa.

Dr. Lucian Popa a răspuns și la întrebarea dacă este frumuseţea un lux necesar. Medicul consideră că încrederea în sine ridicată determină o stare de bine mai ales atunci când unele schimbări sunt extrem de bine realizate.

„Frumuseţea determinată de schimbări ale expresivității noastre, atunci când sunt bine realizate determină o stare de bine care se manifestă în toată existenţa noastră. Când discutăm despre întreţinerea şi diminuarea unor efecte ale vârstei starea aceasta este câştigată în aceeaşi măsură. Estetică bine făcută, nu este o expresie ci este un sentiment”, a mai spus medicul.

Dr. Lucian Popa, experiența în domeniu

Medicul Lucian Popa are o experiență în domeniul esteticii de peste 25 de ani, fiind în permanență adaptare la noțiunile științifice. Mai mult decât atât, dr. Popa este recunoscut pentru siguranța și rezultatele de excepție oferite pacientului.

„Practica mea chirurgicală este de peste 25 de ani şi ea este adaptată în permanență noutăţilor ştiinţifice din domeniu. Tendinţa de minimalizare a abordărilor chirurgicale şi înlocuirea cu tehnici de restaurare a determinat şi perfecţionarea mea în tehnicile minim invazive, ca liftingul non-chirurgical sau transferul de grăsime la faţă, lipofilingul pentru augmentarea de sân sau fese, tratamentele cu celule stem şi folosirea unor produse de ultima generaţie că hidroxiapatita sau acidul polilactic, nucleotide şi neuromodulatori. Abordarea mea în estetică nu este o abordare simplistă. Nu răspund cerinţelor pacientului şi atât tratamentele mele sunt urmarea unor analize şi aprecieri a ansamblului expresiei pacientului şi ofer întotdeauna opţiunea cea mai bună pentru îmbunătăţirea expresiei personale. Iar ceea ce cred că mă defineşte ca şi estetician este implicarea şi devotamentul pentru obţinerea unor rezultate notabile, onestitatea în abordarea cazurilor şi siguranţa determinată de experienţă de mulţi ani în domeniu”, a conchis medicul ieșean.

Adauga un comentariu