Coronavirus

Dr. Mihai Craiu, despre riscul deschiderii şcolilor în criza COVID: „Acolo sunt cele mai multe contacte de la distanță mică!”

Publicat: 08 mai 2020
Medicul Mihai Craiu, sfaturi pentru elevi și profesori: ”În România ne trage curentul, mă tem că o să stăm cu geamurile închise”
Mihai Craiu, medic primar pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din Capitală

Medicul Mihai Craiu spune că, deși rata de transmitere a coronavirusului în rândul copiilor este mai mică, totuși, la școală, păstrarea distanței sociale este o măsură dificil de respectat.

„Din punct de vedere medical, copiii au o susceptibilitate mai mică privind infecția la noul coronavirus. Există dovezi că probabilitatea ca un copil să se infecteze în aceleași condiții de contact e de trei ori mai mică decât a unui adult. De aceea există un gram de optimism. Deci vârsta este un factor de risc, cu cât este mai înaintată cu atât riscul este mai mare. Deci nu de copii îmi este frică. Ei pot să fie purtători”, a explicat medicul pediatru.

„Vorbitul tare, la un metru și jumătate sau mai mult, nu este foarte sigur, mai ales dacă nu purtăm mască, iar copiii nu stau departe unul de celălalt, stau foarte aproape. La școală s-a observat că problema cea mai mare este pauza. Acolo sunt cele mai multe contacte de la distanță mică. Trebuie urmărite exemple din țări asiatice.

Există exemplul țărilor nordice unde s-au protestat pe marginea deschiderii școlilor. Ar trebui ascultați experții epidemiologi”, a precizat dr. Mihai Craiu.

Adauga un comentariu