Coronavirus

Dr. Theo Trandafirescu: „Au fost date aprobări de urgență pentru niște medicamente și vaccinuri în care nu s-a dovedit siguranța 100%”

Publicat: 13 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dr. Theo Trandafirescu Au fost date aprobări de urgență pentru niște medicamente și vaccinuri în care nu s-a dovedit siguranța 100
Dr. Teo Trandafirescu

Medicul Theo Trandafirescu, profesor universitar la facultatea de medicină ‘Mount Sinai’ și multispecializat în Medicina Internă, Pneumologie și Terapie Intensivă, cu experiență de peste 25 de ani în New York, a declarat, că un eventual vaccin anti-COVID-19 va avea nevoie de niște condiții de depozitare, transportare și administrare foart greu de îndeplinit.

De exemplu, vaccinul la care lucrează compania Pfizer are nevoie să fie păstrat la minus 90 de grade Fahrenheit (minus 67 grade Celsius). Pe de altă parte, reputatul medic trage un semnal de alarmă în privința implicării politicului în știință.

„În ultima perioadă, ne uităm în toată lumea, au fost date aprobări de urgență pentru niște medicamente și vaccinuri în care nu s-a dovedit siguranța 100%. Au fost promițătoare, dar nu s-a dovedit siguranța lor 100%. De exemplu, ce au în comun politica cu știința: medicamentul antimalarial promovat de SUA, un vaccin rusesc și un tratament cu plasmă. Pe 28 martie, FDA-ul a aprobat un medicament antimalarial, promițător, dar datele au fost anecdotice, deci nu trebuia aprobat.

Pe 11 august, președintele Putin a declarat că va vaccina populația Rusiei cu un vaccin promițător, nu spun nu, dar a fost testat numai pe 76 de pacienți și nu au raportat nicio dată. Pe 20 august, Donald Trump a spus să dăm plasmă la toți pacienții. Promițător tratamentul, dar comisionarul Hahn, șeful FDA, a făcut o greșeală de date epidemilogice, de statistică esențială, intenționată sau nu, cu riscul relativ al acestor boli. S-a aprobat și lumea științifică a devenit puțin alertată ca politica să nu influențeze aprobări date pe rapid”, a spus dr. Theo Trandafirescu.

Dr. Theo Trandafirescu: „Vom avea un vaccin grăbit și friguros”

Dr. Theo Trandafiresc au explicat de ce va dificilă calea unui vaccin din laboratoare către oameni.

„Vom avea un vaccin grăbit și friguros – asta vă pot spune sigur. Din aceste nouă companii care sunt în cursă contracronometru, două sunt în față, în acest moment: Moderna și Pfizer. Ca să ții un vaccin Moderna îți trebui minus 4 grade Fahrenheit. Ca să ții un vaccin dezvoltat de Pfizer, momentan, poate se vor îmbunătăți, îți trebuie minus 90 de grade Fahrenheit. Nu toate clinicile și spitalele au această disponibilitate, deci sunt cerințe și standarde foarte mare și pretențioase pentru depozitarea, transportarea și administrarea acestui vaccin. Eu cred că doar anumite spitale au aceste temperaturi extreme, momentan. Deci trebuie lucrat la coordonare și la logistică”, a conchis medicul.

Universitatea Oxford a decis reluarea testelor pentru vaccinul împotriva Covid-19

AstraZeneca şi Universitatea Oxford au hotărât reluarea testelor pentru vaccinul împotriva noului coronavirus. O comisie independentă a decis că efectele secundare ale pacientului din cauza căruia s-au întrerupt testele nu au fost provocate de vaccin.

Pascal Soriot, CEO-ul AstraZeneca, a declarat această informaţie. Totodată, aceasta a mai afirmat faptul că 18.000 de persoane au primit deja vaccinul, ca parte din test.

„Nu putem da prea multe informaţii despre pacientul cu efecte secundare şi nici despre acele efecte. Dar principala noastră grijă este sănătatea participanţilor, aşa că cercetările noastre se desfăşoară la cele mai înalte standarde. Vom continua să monitorizăm cu atenţie orice schimbare în starea de sănătate a pacienţilor”, a spus acesta, conform Bloomberg.

OMS, despre suspendarea testelor pentru vaccinul anti-COVID-19

OMS, despre suspendarea testelor pentru vaccinul anti-COVID-19: ”Cred că acesta este un lucru bun”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a reacționat pozitiv după anunțul făcut de Astra Zeneca privind amânarea testelor pentru vaccinul anti-COVID-19 din motive care privesc siguranța voluntarilor. Acest lucru constituie un apel de trezire, deoarece dezvoltarea unui vaccin nu are niciodată un drum presărat doar cu reușite, ci mai întâmpină și anumite blocaje.

„Cred că acesta este un lucru bun … poate un apel de trezire sau o lecţie pentru ca toată lumea să recunoască faptul că există urcuşuri şi coborâşuri în cercetare, există urcuşuri şi coborâşuri în dezvoltarea clinică şi trebuie să fim pregătiţi pentru acestea. Sperăm că lucrurile vor putea merge mai departe, dar depinde. Depinde de multe lucruri şi trebuie să aşteptăm să vedem detaliile a ceea ce s-a întâmplat de fapt,” a declarat Soumya Swaminathan, directorul ştiinţic al OMS

Adauga un comentariu