Local

Dr. Tudor Ciuhodaru, mesaj de Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer: „Părinții vor beneficia de un sprijin financiar special”

Publicat: 15 feb. 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Dr. Tudor Ciuhodaru mesaj de Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer Părinții vor beneficia de un sprijin financiar special
Veste bună pentru toți copiii bolnavi de cancer din România

Dr. Tudor Ciuhodaru a transmis un mesaj de Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer. Europarlamentarul a anunțat că părinții cu venituri mici ce însoțesc copii cu patologie oncologică pentru tratament în străinătate vor beneficia de un sprijin financiar special.

„Veste bună pentru toți copiii bolnavi de cancer din România. Azi, de ziua Internațională a copilului bolnav de cancer. Multe vieți vor putea fi de acum salvate. E și o premieră la nivel european.
Adoptat. Am reușit. Părinții cu venituri mici ce însoțesc copii cu patologie oncologică pentru tratament în străinătate vor beneficia de un sprijin financiar special. Amendamentul pe care l-am susținut în Plenul Parlamentului European a fost adoptat cu 368 de voturi pentru, 285 contra și 39 de abțineri.

Pacienții din România se confruntă în continuare cu o realitate crâncenă. Vorbesc despre dificultăți majore în a accesa serviciile medicale din alte state membre. Cu toate că Directiva privind asistența medicală transfrontalieră și Regulamentul privind securitatea socială asigură acest lucru puțini știu sau pot să acceseze aceste servicii atunci când au o problemă oncologică.

Am solicitat instituirea de urgență a șase măsuri concrete, inclusiv o reformă a directivei menționate pentru a putea asigura:
1. Creșterea numărului de campanii de informare privind drepturile pacienților la asistență medicală transfrontalieră.
2. Dezvoltarea punctelor de contact naționale pentru a permite mobilitatea și accesul la echipamente și îngrijiri foarte specializate.
3. Crearea unui ghișeu unic pentru informații despre căile de acces la îngrijiri medicale transfrontaliere care să ofere tuturor pacienților informații clare despre cerințele de acord prealabil care se aplică în anumite state membre.
4. Reducerea barierelor logistice și lingvistice cu care se confruntă pacienții când accesează asistența medicală într-un alt stat membru.
5. Finanțarea în avans a tuturor cheltuielilor legate de tratament (! pentru a evita excluderea pacienților cu venituri mici) prin instituirea unui set unic de norme de autorizare și rambursare pentru accesul la asistență medicală transfrontalieră.
6. Un sprijin financiar special părinților cu venituri mici care își însoțesc copilul în străinătate pentru tratament prin revizuirea Regulamentului privind securitatea socială.
Oncologia pediatrică a fost și este întotdeauna o prioritate pentru mine. Sănătatea se tratează doar cu măsuri concrete”, a transmis dr. Tudor Ciuhodaru.

Comentarii
  • Sistemul medical este la pământ odată cu dezumanizarea multor medici. Zilnic vedem părinți de copii bolnavi de cancer care au nevoie de bani pentru operații în străinătate. De ce trebuie să plătească acești părinți zeci sau chiar sute de mii de euro? Chiar atât de josnici au ajuns unii încât fac profit din suferința unor copii?

Adauga un comentariu