Local

Dr. Tudor Ciuhodaru solicită sprijin pentru România: „Cetățenii nu au acum acces la tratament”

Publicat: 20 oct. 2021
Dr. Tudor Ciuhodaru cere autorităților să sprijine acest demers

Medicul Tudor Ciuhodaru solicită sprijin de urgență pentru România. „Imediat înseamnă imediat! România se sufocă! Românii nu au acum acces la tratament.

Am solicitat sprijin de urgență doamnei președinte Ursula von der Leyen și doamnei comisar Stella Kyriakides pentru 4 lucruri clare:

1. aprovizonarea cu medicamente precum Tocilizumab, antivirale și anticorpi monoclonali;
2. teste în temeiul Instrumentului pentru sprijin de urgență;
3. ventilatoare prin programul rescEU;
4. asigurarea de personal medical prin activarea Corpului Medical European.

Sper ca și autoritățile să sprijine acest demers. Cer, din nou, public includerea spitalelor private, care au paturi de terapie intensivă, în acest val 4. Este absolut nevoie ca aceste spitale, măcar pe această perioadă de foc, să devină funcționale și să asigure viața tututor românilor.

Este de noaptea minții. S-au uitat patru luni la televizor și n-au construit nici măcar o unitate de Terapie Intensivă sau un nou spital de boli infecțioase. E crimă cu premeditare!

Și măcar acum poate vor pune în practică planul B, o altă strategie, cei 4 piloni pe care îi tot repet de la începutul acestei pandemii bazată pe testare (extinsă, regulată, gratuită), vaccinare, distanțare și asigurarea accesului rapid și gratuit la tratament”, a transmis dr. Tudor Ciuhodaru.

Comentarii
Adauga un comentariu