Local

Drama prin care trece mama a opt copii îți poate provoca fiori pe șira spinării. Frica de cei 14 cumnați nu o lasă să doarmă: „Am fost bătută cu pumnii” – GALERIE FOTO

Publicat: 31 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Drama prin care trece mama a opt copii îți poate provoca fiori pe șira spinării. Frica de cei 14 cumnați nu o lasă să doarmă Am fost bătută cu pumnii - GALERIE FOTO
Mama a opt copiii a fost bătută cu pumnii de către cumnații ei

Costela Roman are 36 de ani și este din comuna Mogoșești, Iași. Este mama a opt copii, dintre care o fată din prima căsătorie, cu handicap de gradul patru și întârziere mentală ușoară. Cea mai mare dorință a femeii este să își vadă copiii împliniți

Femeia și soțul ei au stat timp de ani buni într-o casă din chirpici, construită de ei în curtea socrilor. De-a lungul anilor, cei doi au fost terorizați de frații bărbatului, 14 la număr. În luna martie 2023, un ajutor nesperat a venit din partea părintelui Dan Damaschin care le-a oferit un adăpost și un loc liniștit în care să își poată crește copiii.

Mama a opt copii a trăit în teroare timp de ani buni

Costela Roman și soțul ei cresc opt copii. Cel mai mic are aproape doi ani, doi gemeni au vârsta de șapte ani, iar ceilalți cinci copii au vârste de zece, doisprezece, paisprezece, șaisprezece și optsprezece ani.

Povestea cutremurătoare a familiei Roman a început încă din anul 2006, când cei doi au început să construiască o casă din chirpici în curtea părinților bărbatului. Acesta are 14 frați care nu s-au înțeles niciodată. De-a lungul anilor, Costela Roman a fost amenințată de ei, deoarece nu au avut-o la suflet niciodată.

„Eu am opt copii dintre care șapte merg la școală, iar fetița cea mai mică are vârsta de aproape doi ani. În anul 2006, m-am căsătorit cu Daniel, iar în același an am început să construim o casă din chirpici în Mogoșești, în aceeași curte cu părinții soțului. Soțul meu are 14 frați și, cât au trăit părinții soțului meu, totul a fost bine, însă după a început teroarea cu cumnații. După ce-am născut primul copil au murit și părinții soțului meu, iar de acolo a început totul. Ei între ei nu se înțelegeau, aveau și probleme cu băutura”, declară Costela Roman.

Soțul femeii lucrează în construcții și reușește să își țină copiii în școală și să îi ofere tratamentul necesar fetei în vârstă de 18 ani ce are handicap de gradul patru, însă banii nu le ajung.

„Soțul meu a lucrat mereu, după ceva timp s-a îmbolnăvit și a făcut apă la plămâni, s-a și operat între timp, iar acum lucrează în construcții. Șapte copii sunt ai soțului meu, iar fata cea mai mare, de 18 ani, este făcută cu un alt bărbat. Fata mea suferă de întârziere mentală ușoară, de tulburare emoțională de tip anxios și are handicap de gradul patru, însă merge în continuare la școală”, adaugă Costela Roman.

Părintele Dan Damaschin a adus liniștea în familia Roman în momentul în care le-a oferit un adăpost unde își pot crește copii fără scandal

Femeia povestește cu lacrimi în ochi faptul că l-a cunoscut pe părintele Dan Damaschin în anul 2015, când era însărcinată. Părintele i-a botezat copilul în spital, însă bebelușul a murit din anumite motive medicale la nouă luni.

„L-am cunoscut pe părintele Dan Damaschin în anul 2015, în spital, când eram însărcinată și mi-a botezat copilul, care a murit la nouă luni. Eu am văzut a mai ajutat oameni și am apelat la el în speranța că o să ne dea și nouă o cameră undeva, unde să stăm fără să mai am grija cumnaților care se îmbătau și intrau peste noi în casă. Eu am fost bătută sălbatic cu pumnii, am fost și la poliție, am depus plângere. Anul acesta, în martie am vorbit cu părintele Damaschin și ne-a ajutat cu această casă unde avem liniște și este totul bine. De când ne-am mutat aici, tot sunt sunată de cumnați, mă tot jignesc și amenință”, adaugă femeia.

Copiii trăiesc acum în condiții bune, doi dintre ei fac naveta la Mogoșești, iar ceilalți cinci merg la școli din două sate din comuna Miroslava.

„Fata mea de 18 ani și băiatul de 16 fac școala la Mogoșești și fac naveta. Luni se duc cu autobuzul și se întorc vineri, iar acolo stau la părinții mei. Trei copii fac școala într-un sat din Miroslava, iar ceilalți doi la fel, sunt la o altă școală dintr-o comună, dar nu vreau să dau numele comunelor din anumite motive”, adaugă Costela Roman, mama a opt copii.

Adauga un comentariu