Local

Drama prin care trece o mamă singură din comuna ieșeană Scânteia, ce se îngrijește de opt suflete nevinovate. Riscă să rămână fără un acoperiș deasupra capului – GALERIE FOTO

Publicat: 02 mart. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Drama prin care trece o mamă singură din comuna ieșeană Scânteia ce se îngrijește de opt suflete nevinovate. Riscă să rămână fără un acoperiș deasupra capului  GALERIE FOTO
Ana Maria Creangă are 39 de ani și suferă de o boală cruntă, însă, cu toate acestea, de patru ani se îngrijește singură de cele opt suflete nevinovate și încearcă să le ofere o copilărie lipsită de griji

Drama prin care trece o mamă singură din comuna ieșeană Scânteia, ce se îngrijește de opt suflete nevinovate, îți provoacă fiori pe șira spinării. Aceștia riscă să rămână fără un acoperiș deasupra capului, ajungând în pragul disperării

Ana Maria Creangă are 39 de ani și suferă de o boală cruntă, însă, cu toate acestea, de patru ani se îngrijește singură de cele opt suflete nevinovate și încearcă să le ofere o copilărie lipsită de griji. Mijloacele financiare precare reprezintă un impas pentru aceasta, punându-și toată baza în mila oamenilor din jur. Din nefericire, fostul ei soț consuma băuturi alcoolice și nu-și dorea copiii, iscându-se zilnic certuri între ei, până au ajuns la separare.

Drama prin care trece o mamă singură din comuna ieșeană Scânteia, ce se îngrijește de opt suflete nevinovate: „Tot ce ne dorim este să dormim liniștiți”

Ana Maria Creangă suferă de o formă agresivă de cancer de aproximativ 5 ani de zile, de când a primit cruntul diagnostic, însă luptă pentru viața ei ca să-și poată vedea copiii crescând. În ultima perioadă, femeia nu a mai reușit să meargă la spital pentru alte investigații și pentru a afla stadiul bolii, deoarece nu și-a permis nici măcar bani de drum.

„Îmi cresc copiii singură, pentru că soțul consuma alcool și nu își dorea copii, iscându-se diferite certuri între noi. Am ajuns să ne despărțim. Eu am cancer la plămâni și din acest motiv nu pot să mai lucrez, dar încerc să le ofer o copilărie lipsită de griji.

Cu toate acestea, am grijă și de sora mea, care are 33 de ani și are retard mintal, locuind împreună cu noi. Trăim din alocații și din ajutorul social, dar nu ne ajunge să cumpărăm cele necesare într-o lună”, povestește, cu ochii plini de lacrimi, mama celor opt suflete, Ana Maria Creangă.

Din păcate, copiii duc o viață plină de griji, deoarece citesc disperarea de pe chipul mamei lor, care nu are posibilitatea să le îndeplinească dorințele, dar ei nu o condamnă și încearcă să fie alături de ea, chiar dacă sunt zile în care vin plângând de la școală, din cauza faptului că ceilalți colegi fac glume pe seama lor.

„E foarte greu să facem față traiului, pentru că toate sunt scumpe. Însă niciodată nu m-am dat de la treabă, pe măsura în care pot. Cât a fost cald, am dat cu var în toată casa și am încercat să schimb aerul din casă. Nu am mașină de spălat, dar zilnic le spăl hainele copiilor la mână, ca să meargă curați la școală. Fac și eu cât pot pentru ei”, adaugă, cu amărăciune în suflet, mama copiilor.

Ana Maria Creangă: „N-am avut posibilitatea să-i duc să mănânce o prăjitură”

În prezent, Ana Maria Creangă locuiește împreună cu cei opt copiii, cu sora și fratele ei, în casa lui, deoarece nu a reușit să agonisească pentru a-și construi un acoperiș deasupra capului. Părintele Dan Damaschin a adus un strop de bucurie în sânul familiei și a început să-i construiască o locuință, iar copiii merg zilnic și rămân muți de emoții când văd că oamenii lucrează de zor, încercând să le întindă câte o mână de ajutor.

„Încercăm să susținem familia cu tot ce are nevoie și încercăm să facem față. De curând, ne-am apucat de casă, fiindcă singurul sprijin al Anei este Dumnezeu și el lucrează prin oameni. Chiar dacă zilnic apar astfel de cazuri și toate par urgente, încercăm să finalizăm fiecare proiect cu bucurie în suflet. Resursele sunt limitate și trebuie împărțite cu mare grijă, inclusiv la cele 6 șantiere pe care le avem în lucru și ne dorim ca până la sărbătorile de Paște să finalizăm”, spune părintele Dan Damaschin.

Pornind de la cazul familie din Scânteia, BZI inițiază o campanie de strângere de fonduri pentru a o ajuta pe mama care se îngrijește de cele opt suflete nevinovate. Cei care doresc să-i sprijine o pot face contactând redacția BZI.

Comentarii
  • Protectia Copilului cum se implica? Face pr.Damaschin si atat ? Pana e gata casa ce face Protectia? Dar dupa? Lasa totul pe cersit pe internet ? Asa vor creste copiii cersind pe inernet unu si altu pt ei??

  • Damaschin incurajeaza productia de copii fara numar in loc sa le faca si educatie privind responsabilitatile care iti revin ca parinte de copii!
    Cata minte sa ai ca dupa ce vezi ca e betiv si puturos,sa faci 5 copii?
    Sunt sigura ca la anul auzim ca a mai facut unul!

Adauga un comentariu