Titlurile zilei

DSP Iași a descoperit nereguli grave în Spitalul „Sf. Sava” şi Centrul Medical „Anton Durcovici”, ambele deținute de Viorel Blăjuț! Spitalele groazei, în care viețile pacieților sunt distruse, au fost amendate – GALERIE FOTO

Publicat: 14 aug. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
DSP Iași a descoperit nereguli grave în Spitalul Sf. Sava şi Centrul Medical Anton Durcovici ambele deținute de Viorel Blăjuț Spitalele groazei în care viețile pacieților sunt distruse au fost amendate - GALERIE FOTO
Într-o serie de mai multe articole, reporterii BZI au scos la iveală condițiile inumane în care trăiesc pacienții internați în Spitalul „Sf. Sava”

De la începutul anului 2023, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași au efectuat, în unitățile medicale deținute de Viorel Blăjuț, 4 controale, ocazie cu care au descoperit nereguli grave. A fost nevoie ca reporterii BZI să scoată la iveală ororile la care sunt supuși pacienții internați la sediul principal al Spitalului „Sf. Sava” și la Secția Exterioară – Centrul Medical „Anton Durcovici” Iași, dar și de intervenția Avocatului Poporului, pentru ca spitalele groazei, în care viețile pacieților sunt distruse, să fie amendate

Într-o serie de mai multe articole, reporterii BZI au scos la iveală condițiile inumane în care trăiesc pacienții internați în Spitalul „Sf. Sava”. Deși încasează bani grei pentru fiecare persoană internată, Viorel Blăjuț își bate joc la propriu de bolnavi, distrugând vieți și familii întregi. Din cauza lipsei de personal, pacienții nu sunt îngrijiți așa cum ar trebui, ci sunt lăsați neschimbați și plini de urină și fecale. Asta face ca, în doar câteva săptămâni, corpurile bolnavilor să fie umplute de răni și escare.

Tot din cauza lipsei de personal, acestora li se administrează sedative extrem de puternice, care îi transformă din persoane normale, active, în niște legume. Cei internați la Spitalul „Sf. Sava” trăiesc în același condiții ca bătrânii din azilele groazei din Ilfov, fiind hrăniți cu alimente de cea mai proastă calitate, care se aseamănă mai mult cu niște lături. Condițiile inumane le grăbesc moartea pacienților.

Nereguli grave au fost descoperite în unitățile medicale deținute de Viorel Blăjuț

Datorită informațiilor prezentate în spațiul public de către reporterii BZI, DSP Iași a efectuat, de la începutul anului 2023 până în prezent, la sediul principal al Spitalului „Sf. Sava”, cât și la Secția Exterioară – Centrul Medical „Anton Durcovici” Iași, o serie de 4 controale și recontroale. Astfel, în cadrul unității medicale au fost descoperite nereguli grave, din moment ce s-au dispus nu doar avertismente, așa cum s-a întâmplat în ultimii 4 ani, ci spitalele lui Viorel Blăjuț au primit și amenzi.

„În anul 2023 au fost efectuate 4 controale: 1 control ca urmare a aspectelor prezentate în adresa nr. 5290/22.02.2023 transmisă la DSP Iași de Avocatul Poporului – Biroul  Teritorial Iași.

Au fost dispuse măsuri constând în recomandări cu termene de îndeplinire cât și sancțiuni contravenționale constând în 1 amendă și 1 avertisment scris; 1 control tematic, dispus de MS, pentru verificarea respectării normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale în unitățile sanitare publice și private; 1 recontrol în data de 27.04.2023 în vederea verificării îndeplinirii măsurilor dispuse în cadrul acțiunii de control din data 06.03.2023 ca urmare a sesizării Avocatului Poporului; 1 control dispus de MS-ISS, prin adresa nr.1470/24.07.2023 pentru verificarea aspectelor semnalate în articolele apărute în mass-media, efectuat în data de 25.07.2023 de două echipe de control din cadrul DSP-SCSP Iași la sediul principal din strada Mitropolit Varlaam nr.10 și la Secția Exterioară – Centrul Medical «Anton Durcovici» Iași. Au fost dispuse măsuri constând în recomandări cu termene de îndeplinire cât și sancțiuni contravenționale constând în 2 amenzi contravenționale și 8 avertismente scrise”, au transmis reprezentanţii DSP Iaşi.

În Spitalul „Sf. Sava” şi Centrul Medical „Anton Durcovici”, viețile pacieților sunt distruse

Din anul 2018 până în anul 2022, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași au efectuat, la Spitalul „Sf. Sava”, deținut de controversatul afacerist Viorel Blăjuț, 12 controale şi recontroale de tip tematic sau de sesizare. În ciuda numeroaselor verificări și a neregulilor descoperite, unitatea medicală a primit doar avertismente.

„Serviciul de Control în Sănătate Publică a efectuat, în perioada 2018-2022, un număr de 12 controale și recontroale de tip tematic sau la sesizare, atât la sediul principal din strada Mitropolit Varlaam nr.10 cât și la Secția Exterioară – Centrul Medical «Anton Durcovici» Iași.

Controalele efectuate în perioada 2018-2022 au avut ca obiect verificarea: respectării planului de conformare; îndeplinirii obiectivului privind realizarea compartimentului de prosectură; condițiilor igienico-sanitare; respectării recomandărilor MS privind testarea Covid-19; respectării normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale; respectării condițiilor de autorizare, organizare și funcționare a centrelor de vaccinare; respectării măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19 în perioada stării de alertă; asigurării condițiilor igienico-sanitare și a măsurilor de protecție împotriva Covid-19; condițiilor de colectare a reziduurilor și evacuare a fosei septice. Ca urmare a acestor controale au fost dispuse măsuri constând în recomandări cu termene de îndeplinire cât și sancțiuni contravenționale constând în avertismente scrise.

Pentru măsurile cu termene de remediere au fost efectuate recontroale la care fie s-a constatat remedierea neconformităților fie s-au aplicat alte termene pe baza motivărilor asumate prin note justificative ale persoanelor responsabile”, au adăugat reprezentanţii DSP Iaşi.

Pacienţii internaţi la Spitalul „Sf. Sava” şi Centrul Medical „Anton Durcovici” Iași sunt tratați ca niște animale. Pentru ca angajații să nu-și bată prea mult capul cu îngrijirea lor, oamenilor li se dau calmate, cum ar fi Haloperidol, care îi transformă până și pe cei mai activi în simple legume, care zac în paturi și nu mai au capacitatea de a ridica nici capul de pe pernă. Până şi angajații sunt înspăimântaţi de cele întâmplate în aceste unităţi medicale, în care viețile pacieților sunt distruse la propriu.

Prost plătiţi şi umiliţi, cei care nu acceptă această situație, având un gram de conştiinţă, sunt nevoiţi să-și dea demisia, deoarece pentru Viorel Blăjuţ, proprietarul acestor spitale, îmbogăţirea sa este mult mai importantă decât bunăstarea şi siguranţa bolnavilor.

Comentarii
  • Articolul asta ,sigur e comandat de asa zisa patroana de la fosta firma Daniel si Anca ,actualmente falimentara,Nistor Anca,care a pierdut contractele ce ii livrau zilnic „marfă” din spitalul lui Blajut! Nu te supara ,Anco,mai e o tarabă libera la Piata Chiril sa vinzi seminte si trandafiri de plastic ! Lui Blajut i se rupe oricum de tot si de toate! Cainii latra,caravana trece!

Adauga un comentariu