Actualitate

DSP Iași a făcut anunțul! Peste 10.000 de ieșeni au fost diagnosticați cu această afecțiune în ultimele două săptămâni! Medicii nu mai au timp nici să respire

Publicat: 22 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
DSP Iași a făcut anunțul Peste 10.000 de ieșeni au fost diagnosticați cu această afecțiune în ultimele două săptămâni Medicii nu mai au timp nici să respire

Conform datelor oferite de Compartimentul de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile din cadrul Direcției de Sănătate Publică Iași, în ultimele două săptămâni s-au înregistrat 11.158 de cazuri de viroze respiratorii. Din cauza unor complicații ale afecțiunii, 174 au fost internați în spital. În ceea ce privește pneumoniile, au fost raportate 2.141 de cazuri, dintre care 125 de pacienți au necesitat internare din cauza agravării bolii.

Peste 80 de pacienți diagnosticați cu gripă

De la începutul sezonului și până în prezent, la Iași s-au diagnosticat 84 de pacienți cu gripă, 29 dintre aceștia cu gripă de tip AH1, 13 cazuri de tip AH3, 40 cazuri de tip B și două cazuri de tip A.

„Menționăm că în județul Iași s-au înregistrat șase decese confirmate cu virus gripal. Referitor la campania de vaccinare antigripală, conform ultimelor date centralizate, din luna octombrie și până în prezent s-au vaccinat 93.336 persoane din județul Iași”, spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași. Din numărul total de vaccinuri, 36.162 au fost administrate persoanelor cu boli cronice, 8.202 medicilor și altor categorii de personal, 1.770 copiilor și bătrânilor instituționalizați. Totodată, 46.852 de persoane peste 65 de ani au beneficiat de vaccinare gratuită, 130 de gravide și 220 copii cu vârste cuprinse între șase și 59 de luni.

DSP Iași trage un semnal de alarmă

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin gripă, Direcția de Sănătate Publică Iași recomandă populației evitarea aglomerațiilor umane, dar și contactul cu persoanele bolnave. Ieșenii sunt sfătuiți să se spele pe mâini mai ales după suflarea nasului și venirea în contact cu persoanele bolnave, să izoleze bolnavul de restul familiei într-o cameră corspunzătoare din punct de vedere igienic. Bolnavul va folosi batiste igienice în caz de tuse sau strănut, încăperile și birourile se vor menține la o temperatură constantă între 18 și 20 de grade Celsius. Pentru a evita răspândirea virusurilor, copiii bolnavi vor fi ținuți la domiciliu. De asemenea, o importanță majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima oră de curs, pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități.

Adauga un comentariu