Eveniment-Social

DSP Iași: Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea noului coronavirus

Publicat: 27 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
DSP Iași Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea noului coronavirus
DSP Iași: Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea noului coronavirus

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, iulie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 1.329 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 14 cazuri mai mult faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.077 au fost externate (cu 30 persoane externate mai mult comparativ cu ziua precedentă).
În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat cazuri de deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv.

Persoanele care sosesc din aceste țări în România intra în carantină

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista statelor pentru care se aplică măsurilor de carantină timp de 14 zile, ca urmare a Hotărârii nr. 36 din 21.07.2020. Măsurile se aplică din data de 27 iulie 2020, ora 0.00, persoanelor care sosesc în România din Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Azerbaidjan, Bahrain, Bolivia, Bosnia şi Herţegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Râca, Ecuador, El Salvador, Eswatini, Guatemala, Honduras, Insulele Turks şi Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Mexic, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicană, Rusia, Serbia, Singapore, Statele Unite ale Americii, Surinam.

Măsuri recomandate pentru autoizolarea la domiciliu

Ţinând cont de contextul epidemiologic actual şi de evoluţia răspândirii infecţiei cu virusului Sars-CoV-2, precum şi de riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populaţiei, în vederea prevenirii răspândirii infecţiei, pentru persoanele care au fost în contact cu un caz confirmat COVID-19, nu au finalizat perioada de 14 zile de izolare/carantină sau au venit în ţară dintr-o zonă/ţară considerată cu risc epidemiologic ridicat de transmitere, se recomandă autoizolare la domiciliu pe o perioadă de 14 zile respectând următoarele măsuri:

Purtarea corectă a măştii de protecţie în spaţii închise, aruncarea acesteia după folosire într-un recipient de gunoi cu capac, urmată imediat de spălarea mâinilor cu apă şi săpun şi/sau dezinfectarea cu soluţii pe bază de alcool;

Spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun şi folosirea de soluţii dezinfectante pe bază de alcool;

Păstrarea distanţei de cel puţin 1,5 m între persoane;

Curăţarea periodică a suprafeţelor de contact (mânere, mese etc.) cu soluţie dezinfectantă;

În cazul apariţiei simptomatologiei specifice COVID-19 se va accesa numărul unic de urgenţă 112;

Consultarea periodică a site-urilor oficiale în vederea informării asupra evoluţiei prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Cazuri Covid-19

Grupul de Comunicare Strategică anunță numărul românilor infectați cu coronavirus. Informațiile sunt date publicității luni, 27 iulie 2020.

Până astăzi, 27 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 45.902 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

25.794 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.440 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.104 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 2.206 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 26.07.2020 (10:00) – 27.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 19 de decese (11 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Galați, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la categoria de peste 80 de ani.

17 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru altul nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.876. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 353 de pacienți.

Adauga un comentariu