National

Dublă crimă în judeţul Botoşani. O fetiţă de 13 ani a ucis două femei în vârstă cu un cuţit

Publicat: 04 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dublă crimă în judeţul Botoşani. O fetiţă de 13 ani a ucis două femei în vârstă cu un cuţit
Două femei, în vârstă de 82 și 53 ani, au fost ucise de o fetiță de 13 ani

La finalul săptămânii trecute s-a produs o dublă crimă în judeţul Botoşani care a îngrozit lumea. O fetiţă în vârstă de doar 13 ani este principalul suspect în cazul asasinatului din satul Poiana, comuna Cristineşti, conform unor surse judiciare. Conform autorităţilor, minoră nu va răspunde penal pentru faptele sale.

“Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au stabilit că este vorba despre două femei, de 54 și 82 de ani, care au fost găsite decedate la domiciliul lor, prezentând semne de violență pe corp. Au fost demarate cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, pentru stabilirea împrejurărilor în care a survenit decesul celor două persoane”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoșani.

Dublă crimă în judeţul Botoşani. Principalul suspect este o fetiţă de 13 ani

La Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecţie a Copilului DGASPC din Botoşani a fost adusă de poliţişti o fetiţă de 13 ani. Minora este suspectă că ar fi omorât două persoane, soră şi mamă, cu un cuţit.

Într-o locuinţă din judeţul Botoşani au fost găsite două femei fără suflare. Acestea aveau plăgi înjunghiate în zona gâtului, potrivit prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu Chihaia.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie şi medici care au încercat resuscitarea victimelor, din păcate fără un rezultat pozitiv. După declararea decesului, fetiţa a fost ridicată şi internată în centrul de minori al DGASPC.

Potrivit presei locale, femeile au vârste de 82 şi, respectiv, 53 de ani, şi locuiau singure într-o casă dintr-o zonă retrasă a localităţii.

„Au fost găsite cu plăgi în zona gâtului, decedate amândouă, una în casă, una în curte”, a transmis prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu Chihaia.

De asemenea, de precizat este faptul că anchetatorii nu cunosc, până în acest moment, motivul crimei. A fost deschis o anchetă penală, iar numeroşi poliţişti şi jandarmi se află în zonă pentru a găsi urme care să ducă spre autorul faptei.

Dublă crimă și la Iași

Reamintim faptul că, la începutul lunii decembrie a anului 2021, polițiștii ieșeni au fost anunțați de rudele unui student marocan Youssef Jniyah că acesta nu a ajuns la Bruxelles, deși avea un bilet de avion cu plecare din Iași. Forțele de ordine s-au deplasat la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt. Acolo, oamenii legii au dat peste Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, care erau morți în același pat cu zeci de lovituri de cuțit.

Mai apoi, anchetatorii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul bănuit de comiterea dublei crime care a zguduit întreaga presă națională și internațională. Acesta a fost prins la Roma pe data de 14 decembrie 2021 și a fost adus în Iași. El a fost arestat preventiv și, de atunci, se află după gratii, respectiv de circa 3 luni. În momentul de față, rămâne de văzut cum se va rezolva enigma dublului asasinat din Iași.

Având în vedere că o dublă crimă în județul Botoșani a fost comisă de o minoră de 13 ani, autoritățile vor investiga cazul pentru a se afla cum s-a produs totul.

Adauga un comentariu