Dacă eşti fan al pepenelui verde în zilele toride, atunci vei fi tentat şi de această reţetă. Surpriză e că nu se face din miezul zemos, ci din cojile pe care de cele mai multe ori le arunci.
Ingrediente:
1kg coji de pepene fierte (de la 2-3 pepeni medii)
1kg zahăr
2 ½ litri apa
200 ml oţet de mere
1 lămâie
1 baton vanilie
Mod de preparare:
Îndepărtează partea verde de pe cojile de pepene, astfel încât să rămâi numai cu bucăţile de coajă de culoare galbenă. În interior trebuie să ai cel puţin 3 mm din miezul pepenelui. Taie în cubuleţe mici cojile.
Amestecă 2 litri de apă cu oţetul şi fierbe cubuleţele de coaja în acest amestec până când devin sticloase. Strecoară-le sub jet de apă rece şi lasă-le la scurs.
Într-o oală dizolvă pe foc mediu zahărul în 500ml de apă. Adaugă apoi şi cojile fierte, zema de la o lămâie şi batonul de vanilie. Lasă-le să fiarbă pe foc mic până când siropul începe să se îngroaşe.
Dulceaţă de pepene este un topping perfect plăcintele cu brânză.