Prima pagină » Culinar » Dulceață de pepene verde – Mod de preparare
Dulceață de pepene verde - Mod de preparare

Dulceață de pepene verde – Mod de preparare

24 iul. 2020, 16:36,
în Culinar

Dacă eşti fan al pepenelui verde în zilele toride, atunci vei fi tentat şi de această reţetă. Surpriză e că nu se face din miezul zemos, ci din cojile pe care de cele mai multe ori le arunci.

Ingrediente:

1kg coji de pepene fierte (de la 2-3 pepeni medii)

1kg zahăr

2 ½ litri apa

200 ml oţet de mere

1 lămâie

1 baton vanilie

Mod de preparare:

Îndepărtează partea verde de pe cojile de pepene, astfel încât să rămâi numai cu bucăţile de coajă de culoare galbenă. În interior trebuie să ai cel puţin 3 mm din miezul pepenelui. Taie în cubuleţe mici cojile.

Amestecă 2 litri de apă cu oţetul şi fierbe cubuleţele de coaja în acest amestec până când devin sticloase. Strecoară-le sub jet de apă rece şi lasă-le la scurs.

Într-o oală dizolvă pe foc mediu zahărul în 500ml de apă. Adaugă apoi şi cojile fierte, zema de la o lămâie şi batonul de vanilie. Lasă-le să fiarbă pe foc mic până când siropul începe să se îngroaşe.

Dulceaţă de pepene este un topping perfect plăcintele cu brânză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`