Eveniment-Social

După cazurile confirmate de COVID-19 de la IȘJ, o parte din personal a fost testat

Publicat: 20 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
După cazurile confirmate de COVID-19 de la IȘJ o parte din personal a fost testat
După cazurile confirmate de COVID-19 de la IȘJ, o parte din personal a fost testat

După cele două cazuri confirmate de COVID de la IȘJ, o parte din personal a fost testat. Conform informaţiilor BZI.RO, la Inspectoratul Școlar Județean, o parte din personal a optat pentru testarea la cerere.

După cazurile confirmate de COVID-19 de la IȘJ, o parte din personal a fost testat

O parte din personalul de la IȘJ a solicitat testarea COVID-19 la cerere. Se pare că personalul testat nu este infectat cu COVID-19, toate testele făcute până în acest moment ieşind negative. Pe de altă parte, conducerea IȘJ împreună cu inspectorii generali va fi testată astăzi, luni 20 iulie. Rezultatele testării vor fi date în maxim 2 zile de la momentul efectuării.

Un angajat al IȘJ Iași este infectat cu COVID-19

În cursul zilei de sâmbăta, 18 iulie 2020, un alt angajat al Inspectoratului Școlar Județean Iași (IȘJ Iași) a fost diagnosticat cu Covid 19, acesta fiind din rândul persoanelor declarate contact direct al primului caz confirmat. Astfel, Direcția de Sănătate Publică Iași a declanșat o nouă anchetă epidemiologică, în acord cu Metodologia de supraveghere Covid 19.

Menționăm că, imediat după apariția primului caz confirmat la începutul săptămânii în curs, toate spațiile instituției au fost igienizate conform normelor specifice, iar începând de luni, 20.07.2020, activitatea compartimentelor I.S.J. Iași va fi reluată în baza programului curent și a activităților din calendarele specifice, cu respectarea tuturor normelor de igienă și distanțare fizică.

La scurt timp după întâlnirea cu ministrul Educației și Cercetării, un inspector de specialitate din cadrul IȘJ Iași a fost depistat cu COVID-19

Primul caz de COVID-19 la Inspectoratul Școlar Județean Iași! Unul dintre inspectorii instituției ce coordonează învăţământul preuniversitar ieșean a fost depistat cu noul coronavirus. De precizat faptul că, pe toată perioada în care acesta a fost prezent la muncă în cadrul IȘJ Iași, acesta a purtat mască și a respectat toate normele ce țin de protecția sanitară anti COVID-19. În acest context, întreaga activitate a Inspectoratului Școlar Județean Iași se va derula on-line.

Pe de altă parte, având în vedere faptul că, în timpul vizitei de lucru din ziua de luni, 13 iulie 2020, la sediul IȘJ Iași al ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, au fost respectate normele de prevenție în vigoare, sunt excluse șansele unei posibile infectări cu SARS-CoV-2. În contextul depistării pozitive cu noul coronavirus a unui angajat al IȘJ Iași, activitatea urgentă și necesară a instituției anterior menționate s-a mutat în clădirea Casei Corpului Didactic „Spiru Haret”.

”Un angajat din rândul personalului Inspectoratului Școlar Județean Iași a fost diagnosticat cu Covid 19. În acest context, Direcția de Sănătate Publică Iași a declanșat o anchetă epidemiologică, iar în cursul zilei de astăzi, toate spațiile instituției vor fi supuse unui proces de igienizare, conform procedurilor specifice. (…)”

Adauga un comentariu