Local

După ce s-au amețit bine, au urcat la volan, dar au regretat amarnic! Polițiștii ieșeni au întocmit mai multe dosare penale pentru șoferii băuți

Publicat: 21 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
După ce s-au amețit bine au urcat la volan dar au regretat amarnic Polițiștii ieșeni au întocmit mai multe dosare penale pentru șoferii băuți
Oamenii legii au oprit pentru control mai mulți șoferi care au condus băuți

În ultimele zile, mai mulți ieșeni s-au „trezit din beție” cu dosar penal. După ce au consumat băuturi alcoolice, indivizii au urcat la volan, abia ținându-se pe picioare. Din fericire, polițiștii ieșeni i-au depistat înainte ca inconștiența lor să aibă urmări mult mai grave

Recent, șoferii care au urcat la volan sub influența alcoolului au fost taxați de agenții de poliție și s-au ales cu dosar penal. Conducătorii auto nu au ținut cont de stricta interdicție de a șofa băuți și au ales să se pună în pericol pe ei și pe ceilalți participanți la trafic. Unii dintre aceștia, fiind prinși cu alcoolemia peste limita legală, au refuzat să meargă la spital pentru prelevarea probelor de sânge.

o persoana care sufla in alcooltest
În urma testării cu aparatul de măsurare a nivelului de alcool, un ieșean a fost găsit cu 1,83 mg/l

Sancționați după ce au urcat la volan cu alcool la „bord”

un politist cu alcooltestul in mana
După ce a fost implicat într-un accident rutier, un tânăr de 33 de ani a fost descoperit cu o alcoolemie de 0,87 mg/l

Șirul de șoferi sancționați pentru conducere sub influența alcoolului continuă. Recent, polițiștii au prins mai mulți conducători auto băuți peste măsură și mirosind a alcool de la o poștă. Un bărbat, în vârstă de 55 de ani, care circula prin comuna Mironeasa ar fi condus haotic, intrând în rigola drumului. Ulterior, polițiștii au descoperit că ar fi fost amețit de la băutură.

„Polițiștii din cadrul Secției nr. II Poliție Rurală Ciurea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau de sustragere de la prelevarea de mostre biologice. La data de 19 iulie 2022, un bărbat de 55 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Mironeasa, și ar fi intrat în rigola drumului. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Pe lângă dosarul penal deschis pe numele său, individul s-a ales și cu o sancțiune contravențională, deoarece inspecția tehnică periodică a mașinii era expirată.

 o persoana la volan
Un individ care conducea un autoturism prin comuna Scobinți a fost surprins de polițiști amețit de alcool

Șofer băut, implicat într-un accident rutier

un sofer cu o sticla de alcool in mana
Ieșenii cu alcool la „bord” s-au ales cu dosare penale

Polițiștii de la Biroul Rutier Iași fac cercetări în cazul unui bărbat care ar fi fost implicat într-un accident rutier cu pagube materiale, petrecut în municipiul Iași.

„Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 17 iulie 2022, un bărbat în vârstă de 61 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, și ar fi intrat în coliziune cu un alt auto, condus de un bărbat de 33 de ani, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. În urma testării șoferului în vârstă de 33 de ani cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

În aceeași zi, dar în comuna Scobinți, un ieșean, având vârsta de 57 de ani, a fost dat de gol de mirosul de alcool pe care îl emana și i-a fost măsurată alcoolemia cu etilotestul. După ce acesta a suflat în aparat, a rezultat o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Astfel, șoferii care au urcat la volan băuți și-au regretat decizia după ce au fost prinși de agenții de la Rutieră.

Adauga un comentariu