National

După scandalul pacienţilor bolnavi de COVID-19 din Sibiu și sedaţi, Spitalul din Arad se confruntă cu acuzaţii groaznice: Au fost sedaţi până la moarte

Publicat: 10 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
După scandalul pacienţilor bolnavi de COVID-19 din Sibiu și sedaţi Spitalul din Arad se confruntă cu acuzaţii groaznice Au fost sedaţi până la moarte
Spitalul din Arad se confruntă cu acuzații grave din partea rudelor pacienților morți

Incă un scandal în centrul căruia se află o unitate medicală din România. După scandalul de la Sibiu atunci când mai multe persoane acuzau că pacienţii bolnavi cu COVID-19 sunt sedaţi, e rândul spitalului din Arad să vină în față. Conform plângerilor a mai multor persoane, mai mulţi pacienţi ar fi fost sedaţi până la moarte.

După ce au fost înregistrate mai multe plângeri, cadrelor medicale le-au fost aplicate mai multe sancţiuni. Conform presei locale, şapte familii au făcut reclamaţii în legătură cu incidentul.

Pacienţii bolnavi cu COVID-19 internaţi la Spitalul din Arad ar fi fost sedaţi până la moarte

Acuzaţiile sunt de o gravitate extremă. Mai ales în contextul în care 7 familii au depus pângeri pentru că rudele acestora ar fi primit tratament necorespunzător. De exemplu, o femeie explică faptul că mama acesteia ar fi venit pentru o simplă evaluare post-COVI-19, dar a murit la doar trei zile după internare în urma tratamentului primit.

Ca urmare a sesizatiei, medicul şef al secţiei a fost retrogradat din funcţie, iar asistentul medical care a completat fisă în avansa a fost sancţionat cu 10% din salariu pe o perioadă de două luni.

Alte 14 cadre medicale au fost sancţionate cu doar 5% din salariul de bază pentru o perioadă de 1 lună de zile.

„Medicul șef al secției a fost retrogradat din funcție, asistentul medical care a completat necorespunzător în avans și nu zilnic planul de îngrijire a pacientei a fost sancționat cu 10% pe o perioadă de două luni din salariul de bază și alte 14 cadre medicale care au participat la îngrijirea pacientei pe tot parcursul internării au fost sancționate cu 5% din salariul de bază pentru o perioadă de o lună” , a declarat Florina Ionescu, manager al Spitalului Județean Arad.

Se va apela la instantă pentru a se face dreptate

Totuşi, fiica pacientei consideră că sancţiunile sunt mici, dar existența acestora reprezentă o dovadă a faptului că ceea ce a susţinut este corect. Aceasta vrea să apeleze la instanță pentru a se face dreptate în cazul mamei sale

„Faptul că au fost sancționați este un început de dovadă că ceea ce am afirmat și că ceea ce am susținut de la început că s-au încălcat protocoale acum s-a adeverit. Eu în continuare doresc să folosesc și latura penală. Cei vinovați de uciderea mamei mele să plătească, că aici nu vorbim de sancțiuni pe codul muncii, ci de ucidere din culpă” , a declarat Oana Lăzărescu.

Scandalul de la Arad pare identic cu scandalul de la Sibiu

În urmă cu câteva zile, un scandal la un spital din Sibiu a izbucnit în spaţiul public. Vorbim despre un fost angajat a acuzat conducerea unităţii medicale că în acea secţie pacienţii în stare gravă, infectaţi cu noul coronavirus, sunt legaţi, sedaţi şi mor în condiţii inumane sufocaţi.

De alfel, Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, a reacționat după mărturiile asistentei de la Spitalul Județean Sibiu: „Nu poate să existe așa ceva.”

Medicul a explicat, într-o intervenție la Antena 3, că există protocoale stricte pentru sedarea și legarea pacienților iar întâmplările descrise de asistenta din Sibiu nu se puteau face decât cu complicitatea întregului personal medical al spitalului.

Adauga un comentariu