Local

Durere fără margini în prag de Crăciun! Dragoș Cernica avea doar 15 ani și a murit după mai bine de o lună de la internare. Adolescentul a ajuns la spital cu arsuri extrem de grave, după ce a vrut să-și facă un selfie pe un tren

Publicat: 07 dec. 2021
Managerul Alina Belu, tânărul care a decedat și clădirea Spitalului pentru Copii
Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii "Sfânta Maria" din Iași, a dat vestea tristă că Dragoș Cernica, tânărul de 15 ani electrocutat, a decedat

Adolescentul de 15 ani din Bacău, electrocutat pe un vagon de tren, a murit! După mai bine de o lună de la internare și zeci de ore de operații, Dragoș Cernica părea că își revine, însă totul a luat o turnură tristă. Din nefericire, starea lui s-a agravat după ce a fost internat în Secția ATI, iar, în urmă cu 4 zile, acesta a decedat

Dramă de proporții în familia lui Dragoș Cernica, adolescentul de 15 ani care s-a electrocutat pe tren în timp ce își făcea un selfie! După o evoluție post-operatorie bună, situația tânărului din Bacău electrocutat a luat o turnură tristă. Dragoș a decedat vineri, 3 decembrie 2021. Acesta era internat de mai bine de o lună la Spitalul Clinc de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași, iar starea lui de sănătate se agravase. Medicii ieșeni trag din nou un semnal de alarmă.

„Din ceea ce am înțeles, pacientul de 15 ani din Bacău ajunsese pe ATI, el având o arsură gravă, de 80 la sută. Am înțeles că, la sfârșitul săptămânii trecute, s-a constatat decesul pacientului. Arsura prin electrocuție, cu o suprafață foarte mare, reprezintă un risc de deces de 99,9 la sută. Pe această cale, revenim cu un apel către părinți, către copii, adolescenți, să evite urcarea pe tren, pe stâlpi de înaltă tensiune, deoarece, pentru o poză pusă pe rețelele de socializare se poate plăti cu decesul sau cu afecțiuni majore, pe tot parcursul vieții. Dacă acești copii supraviețuiesc, ei rămân cu traume, cu leziuni post-arsură”, a declarat dr. Alina Belu, managerul Spitalului Clinic pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași.

Mătușa băiatului: „Te-ai dus între îngeri!…”

Amintim că familia adolescentului și apropiații acestuia au demarat și o campanie de donare sanguină pentru a-i salva viața, dar totul a fost în zadar. Colegii tânărului și mai mulți oameni cu suflet mare au sărit să îl salveze pe Dragoș și au mers să doneze sânge pentru el.

Întreg satul în care acesta a copilărit este încă în șoc în urma celor întâmplate, iar durerea familiei este greu de descris în cuvinte. Mătușa băiatului a postat pe Facebook un mesaj emoționant în ziua în care acesta a murit.

„Dumnezeu să te aibă în pace, îngerașul nostru! Nu te vom uita niciodată. Te-ai dus între îngeri! Te iubim foarte mult și, acolo unde ai plecat, vei rămâne în inimile noastre, suflet scump și drag”, a precizat Loredana Bursuc, mătușa băiatului.

Adolescentul a ajuns la spital în stare foarte gravă

Amintim că, pe data de 17 octombrie 2021, un adolescent în vârstă de 15 ani a fost transferat de urgență cu elicopterul de la Bacău, către Spitalul Clinic de Urgență „Sfânta Maria”, din Iași, după ce s-a electrocutat pe un vagon de tren. Băiatul a ajuns în stare extrem de gravă, cu arsuri pe 80 la sută din suprafața corpului, iar medicii au intrat imediat în sala de operație, reușind în 12 ore să înlăture 15 la sută din arsură.

Au urmat alte intervenții, însă arsura era una extrem de profundă și de gravă. Astfel de accidente sunt tot mai des întâlnite în rândul adolescenților. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la aceste accidente. Ei au precizat că și părinții trebuie să fie foarte atenți și să le explice copiilor riscul la care se expun și că o singură secundă de neatenție le poate aduce sfârșitul. Specialiștii au mai transmis că, în cazul în care scapă cu viață, copiii pot avea amputații, iar ceea ce părea normal și banal se poate transforma într-o suferință enormă.

Adauga un comentariu