Sanatate

Durerea de ovare se lasă pe picior. Cum să identifici la timp procesul inflamatoriu

Publicat: 25 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Durerea de ovare se lasă pe picior. Cum să identifici la timp procesul inflamatoriu
Manifestările dureroase în ovare care iradiază în picior pot apărea din mai multe motive

Tot mai multe femei simt durerea de ovare cum se lasă pe picior. Însă, acestea nu cunosc cum să determine că ovarul este cel care doare. Este extrem de rar ca o femeie însăși să poată determina unde apare durerea. Ovarele sunt situate în partea inferioară a abdomenului în dreapta și în stânga, dar în aceste zone există și intestine și uterine.

Pentru a diagnostica boala, un medic trebuie să știe dacă durerile apar la mijlocul ciclului, nu depind de ciclul menstrual, apar brusc sau constant. Medicul este, de asemenea, interesat de natura durerii. Aceasta poate fi durere acută, caracterizează o afecțiune acută, de exemplu, cu apoplexie ovariană, apendicită. De asemenea, poate fi vorba de o durere surdă, caracteristică bolilor inflamatorii la nivelul pelvisului. Aceasta poate fi și după stimularea ovariană.

femeie care se tine de burta din cauza durerii de ovare
Cu toate acestea, durerea în abdomenul inferior poate fi ușor confundată cu apendicita, boli ale tractului gastro-intestinal sau ale sistemului genito-urinar

Durerea de ovare se lasă pe picior. De ce apare disconfortul și ce să faci în privința lui?

Prin natura durerii și localizarea acesteia, medicul poate pune un diagnostic inițial și poate determina preliminar de ce dor ovarele femeii, făcând referire la examinarea necesară în acest caz. Durerea poate fi constantă și de scurtă durată, dureroasă și înjunghiată, surdă și ascuțită, Aceasta poate fi localizată în abdomenul inferior sau administrată la coapsă, partea inferioară a spatelui, perineu. Adesea, durerea apare pe partea dreaptă sau stângă, indicând localizarea organului cu probleme.

grafica femeie care se tine de burta din cauza durerii de ovare
Prin natura durerii și localizarea acesteia, medicul poate pune un diagnostic inițial și poate determina preliminar de ce dor ovarele femeii

Cu toate acestea, durerea în abdomenul inferior poate fi ușor confundată cu apendicita, boli ale tractului gastro-intestinal sau ale sistemului genito-urinar. Mai ales dacă este de natură periodică și se manifestă în diverse localizări, în zona pubiană, pe partea dreaptă sau stângă și mai sus până la rinichi. Doar un specialist poate determina, de exemplu, de ce ovarele dor înainte de menstruație. Prin urmare, nu merită amânarea unei vizite la medic pentru a determina cauza bolii.

Manifestările dureroase în ovare care iradiază în picior pot apărea din mai multe motive. Uneori nu sunt periculoase, deoarece însoțesc procesele fiziologice, menstruația, sarcina, ovulația, motilitatea intestinală. Dar uneori motivul pentru care ovarele dor sunt modificările patologice care apar în organism.

Patologii care provoacă dureri în ovare. Alte simptome care îți indică o problemă

Printre acestea se numără sarcina extrauterina, proces inflamator, chisturi, inclusiv cele cu torsiune a piciorului, neoplasme benigne și maligne, endometrioza, hemoragie la nivelul ovarului. De asemenea, durerea poate fi cauzată de starea altor organe și sisteme, nefrolitiază, apendicită, depresie, probleme cu tractul gastrointestinal și altele.

grafica femeie care se tine de burta din cauza durerii de ovare
Aceasta poate fi durere acută, caracterizează o afecțiune acută, de exemplu, cu apoplexie ovariană, apendicită

Adesea, femeile au o întrebare de ce doare ovarul în timpul ovulației și dacă aceasta este o patologie. Disconfortul în această perioadă este asociat cu mișcarea unui ovul matur în trompele uterine și cu ruptura foliculului unde s-a dezvoltat. Cu toate acestea, dacă disconfortul se transformă în dureros, în plus, nu dispare nici după administrarea unui anestezic, acest lucru poate indica un proces infecțios. Din cauza inflamației cronice, capsula ovariană se îngroașă, iar ruptura ei este fie imposibilă, fie dificilă, ceea ce provoacă durere.

Durerea de ovare care se lasă pe picior însoțește procesul inflamator al ovarelor, care apare din cauza hipotermiei, infecției, insuficienței endocrine. Poate radia în partea inferioară a spatelui și în picioare. Iar simptomele suplimentare includ urinare supărată și dureroasă, secreții vaginale, uneori purulente și urât mirositoare, slăbiciune și febră. Prezența unui proces inflamator cronic răspunde și la întrebarea de ce dor ovarele după actul intim. Deși uneori cauza acestui lucru poate fi o postură inconfortabilă sau o expunere prea dură.

femeie care se tine de burta din cauza durerii de ovare
Pentru a diagnostica, un medic trebuie să știe dacă durerile apar la mijlocul ciclului, nu depind de ciclul menstrual, apar brusc sau constant
Adauga un comentariu