Sanatate

Durerea ovare și întârzierea menstruației. Ce afecțiuni grave indică acest disconfort

Publicat: 22 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Durerea ovare și întârzierea menstruației. Ce afecțiuni grave indică acest disconfort
Una dintre ele este inducerea debutului menstruației, atunci când este provocat un spasm în vasele organelor pelvine

În cazul în care se manifestă durerea în ovare și întârzierea menstruației atunci trebuie să începi să te gândești în serios la starea ta de sănătate. În primul rând, trebuie menționat că, dacă durerile apar înainte de fiecare menstruație, atunci, cel mai probabil, pur și simplu se desfășoară ovulația. Prin urmare, o ușoară întârziere și durere se pot datora unor fenomene fiziologice.

O manifestare similară poate apărea atunci când organismul produce o cantitate excesivă de prostaglandine, ceea ce poate duce la dezvoltarea unei multitudini de organe pelvine. De asemenea, acest simptom poate semnala și formarea unui chist ovarian sau manifestarea unui proces inflamator în anexele uterine. Uneori, durerea în ovare poate fi un semn a debutului unei sarcini. Întârzierea menstruației poate indica o disfuncție ovariană sau tulburări ale sistemului nervos. La domiciliu, este imposibil să se determine cu exactitate cauza, deoarece simptomele problemelor descrise mai sus sunt foarte adesea identice și sunt necesare metode de examinare suplimentare.

femeie care tine mainele in fata zonei intime
La domiciliu, este imposibil să se determine cu exactitate cauza, deoarece simptomele problemelor descrise mai sus sunt foarte adesea identice și sunt necesare metode de examinare suplimentare

Durerea ovare și întârzierea menstruației. Boli semnalate de acest simptom

Trebuie remarcat faptul că prostaglandinele îndeplinesc un număr mare de funcții în corpul nostru. Una dintre ele este inducerea debutului menstruației, atunci când este provocat un spasm în vasele organelor pelvine. Se mai numesc si mediatori ai durerii. Cu cât acestea sunt mai multe în sânge, cu atât mai multă durere apare la debutul menstruației. Atunci poți observa că suferi și de un puls mic.

Medicii atribuie creșterea concentrației de prostaglandine prezenței diferitelor toxine în organism. Aceasta înseamnă că modalitatea ideală de a face față durerii este de a găsi cauza principală, mai degrabă decât de a lua diferite medicamente care ameliorează durerea.

femeie asezata pe pat care se tine de abdomen din cauza menstruatiei
Întârzierea menstruației poate indica o disfuncție ovariană sau tulburări ale sistemului nervos

Foarte des, dacă menstruația nu se manifestă la timp și există durere în stânga, puteți suspecta un chist ovarian. Această formațiune nu se manifestă întotdeauna imediat, deoarece durerea apare atunci când chistul atinge o dimensiune mare sau se dezvoltă mai multe chisturi simultan. Cel mai adesea afectează ovarul stâng. Uneori, acest disconfort poate apărea și din cauza presiunii atmosferice.

Fenomenele de inflamație care însoțesc patologii precum salpingita, ooforita sau anexita își arată de obicei activitatea înainte de zilele critice. De obicei, ovarele dor pe ambele părți, dar durerea apare periodic. Un simptom caracteristic este durerea în abdomenul inferior cu iradiere la sacrum. Destul de des, aceste boli pot fi însoțite de astfel de simptome precum tulburări de somn, slăbiciune, letargie, umflarea picioarelor și iritabilitate și nervozitate excesivă.

Durere în abdomen provocată de debutul tardiv al ovulație

O întârziere a menstruației cu durere însoțitoare într-un ovar poate fi cauzată de un debut tardiv al ovulației. După eliberarea ovulului din ovar, foliculul se rupe și se formează un corp galben. Acesta este responsabil pentru producerea de progesteron, care acționează și ca un regulator al ciclului menstrual.

femeie care se tine de ovarul stang din cauza durerii
Uneori, durerea în ovare poate fi un semn a debutului unei sarcini

Dacă în corpul feminin s-au dezvoltat tulburări, din cauza cărora ovulația este întârziată, atunci corpul galben se va forma mai târziu, iar sinteza hormonului va fi, de asemenea, tardivă. În cele din urmă, acest lucru va duce la o întârziere a menstruației și la dezvoltarea durerii. Ovulația poate fi determinată folosind un test special de ovulație, totuși, rezultatele sale sunt adesea nesigure. De asemenea, ecografia organelor pelvine, oferă un răspuns cu mare acuratețe sau un test de sânge pentru nivelurile hormonale.

De asemenea, trebuie remarcat faptul durerea în ovare și întârzierea menstruației pot fi declanșate de prezența unui dezechilibru hormonal, stres excesiv sau procese infecțioase. Durerea într-unul dintre ovare poate apărea în timp ce spermatozoizii fecundează ovulul. Ele indică producția de progesteron, ceea ce indică faptul că ești însărcinată.

femeie care tine un ceasornic si un cartonas cu semnul exclamarii in mana
Foarte des, dacă menstruația nu se manifestă la timp și există durere în stânga, puteți suspecta un chist ovarian


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

 

Adauga un comentariu