Eveniment-Social

E tanara, frumoasa si talentata! Aceasta eleva de la colegiul „Emil Racovita” din Iasi are un talent de SPECTACOL – FOTO

Publicat: 05 iun. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
E tanara frumoasa si talentata Aceasta eleva de la colegiul Emil Racovita din Iasi are un talent de SPECTACOL - FOTO
1

In perioada 10-12 mai 2019 a avut loc editia a XI-a a Festivalului de cântec francofon "Chants sons sur scène", la Baia Mare. Marele premiu al finalei la categoria 18-25 de ani a fost câstigat de Georgia Gradu, eleva în clasa a XI-a la Colegiul National "Emil Racovita" (CNER) din Iasi, profesor îndrumator Simona Nenov.

Vezi si: Intreg Iasul trebuie sa fie mandru de acesti copii MINUNATI. Zilele acestea au reusit sa impresioneze intreaga Romanie – FOTO

Georgia va participa astfel la un stagiu organizat de DARC (Asociatia Danse-Art-Rythme-Culture) în intervalul 10 si 24 august, anul acesta.

Stagiul se va derula in cadrul celei de-a 44-a editii a Festivalului international de dans, cântec si comedie de la Châteauroux, în centrul Frantei. Organizatorii stagiului propun participantilor ateliere de dezvoltare personala si profesionala, cu formatori de renume înternational. Totul la 23 de discipline precum jazz contemporan, hip-hop, muzica clasica, dans african, improvizatie teatrala, comedie muzicala, salsa, flamenco.

În plus, pe întreaga durata a stagiului, participantii au acces la spectacolele care au loc în cadrul festivalului ce se organizeaza în paralel la Châteauroux si se pot întâlni cu artistii din program.

Vezi si: Prietenie franco-romana la Colegiul National "Emil Racovita" din Iasi

La sfârsitul stagiului, în ziua de 23 august, tinerii participanti vor fi protagonistii unui spectacol în care vor face dovada talentului lor, a ceea ce au învatat în timpul atelierelor si vor evolua în fata a 5.000 de spectatori. Reamintim ca ARPF – Asociatia Româna a Profesorilor Francofoni –  este partener principal în organizarea Festivalului de cântec francofon "Chants sons sur scène" de la Baia Mare. Sucursalele din tara organizeaza în fiecare an etapele de selectie numite Qualifs.

Vezi si: CELEBRAREA PERFORMANTEI. Gala olimpicilor la Colegiul National "Emil Racovita" din Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

La Iasi, etapa de selectie a fost organizata în ziua de 17 aprilie la Liceul Teoretic "Miron Costin". Au participat 43 de concurenti din judetul Iasi si din orasul Botosani si s-au calificat pentru finala de la Baia Mare. Este vorba de Alexia Casuneanu de la Colegiul National "Mihail Sadoveanu" din Pascani (profesor Anca Aparaschivei), Catalina Gurgu de la Liceul Teoretic "Bogdan Voda" din Halaucesti (profesor Claudia Ana Petrila), Georgia Gradu de la Colegiul National "Emil Racovita' din Iasi (profesor Simona Nenov), Narcisa Andreea Prisacariu si Teofan Dimitrie Dascalu, ambii de la Colegiul National "August Treboniu Laurian" din Botosani, îndrumati de profesoarele Alina Diana Rusu si Gabriela Mangâr.

Adauga un comentariu