Titlurile zilei

Ea este fiica criminalului de la coafor și a acceptat să vorbească deschis după 9 ani de la tragedia din Tudor Vladimirescu! „Când tata va ieși din pușcărie, cred că se va sinucide” – EXCLUSIV, FOTO

Publicat: 24 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ea este fiica criminalului de la coafor și a acceptat să vorbească deschis după 9 ani de la tragedia din Tudor Vladimirescu Când tata va ieși din pușcărie cred că se va sinucide  EXCLUSIV FOTO
Fiica criminalului de la coafor a povestit reporterilor BZI ce relație există între ea, ceilalți doi frați și tatăl care i-a lăsat fără mamă

La aproape 9 ani de la crima ce a îngrozit o țară întreagă, fiica femeii ucise de propriul soț rupe tăcerea. Ana Olaru avea doar 13 ani când a aflat că mama sa și-a pierdut viața. Fata a mers, la vremea aceea, chiar la locul faptei, văzând că cea care i-a dat viață nu mai ajunge la Centrul pentru protecţia victimelor violenţei domestice din cadrul DGASPC Iaşi, unde erau cazate de puțin timp

Fiica criminalului de la coafor a povestit reporterilor BZI ce relație există între ea, ceilalți doi frați și tatăl care i-a lăsat fără mamă, aplicându-i femeii mai multe lovituri de cuțit în gât și abdomen, chiar la salonul de coafură. Deși în ziua aceea, pe 28 decembrie 2013, atât reprezentanții centrului, cât și fiica, Ana, i-au spus Minei Olaru să nu meargă la serviciu, mama celor trei copii s-a dus, iar soțul a intrat peste ea în salon și a înjunghiat-o mortal.

Ana Olaru are acum 22 de ani și tragedia care i-a distrus familia încă o bântuie. Propriul tată i-a lăsat pe drumuri, cu un dor arzător în suflet vizavi de mamă, dar și cu multe întrebări. În ciuda a tot, copiii călăului au păstrat legătura cu el, individul trimițându-le scrisori de dragoste.

Fiica femeii ucise la coafor dă cărțile pe față

Pe 28 decembrie 2022 se împlinesc 9 ani de când Mina Olaru a fost ucisă cu sânge rece de propriul soț, chiar la coaforul la care muncea de câțiva ani. Femeia a lăsat în urmă trei copii, Ana, Radu și Teodora.

Ana avea 13 ani când a avut loc tragedia, Radu avea 18, iar Teodora, doar 2 ani și jumătate.

La vremea aceea, cu o zi înainte de crimă, Mina Olaru și cei trei copii s-au cazat la Centrul pentru protecţia victimelor violenţei domestice din cadrul DGASPC Iaşi, întrucât Vasile Olaru a bătut-o crunt pe femeie, iar aceasta a decis să plece. Ulterior, în seara fatidică, bărbatul s-a înarmat cu un cuțit și a pătruns în coaforul unde lucra soția, aplicându-i mai multe lovituri. După ce i-a luat viața femeii cu care era încă căsătorit, dar pe care o agresa constant, individul a încercat să se sinucidă.

Reporterii BZI l-au căutat pe Vasile Olaru la Penitenciarul Iași, când nimeni nu mai știa nimic de el. Ulterior, au aflat că individul a fost transferat la Penitenciarul Vaslui, însă reprezentanții instituției nu au dat niciun semn. După lungi căutări, una dintre fiicele individului care și-a măcelărit soția a fost găsită.

Din spusele Anei Olaru, fata cea mare, în vârstă de 22 de ani acum, care în acea noapte s-a deplasat la salon tocmai pentru că mama sa nu mai ajungea la centru, tatăl său ar fi făcut acest gest din cauza geloziei și a alcoolului. În plus, ultimul scandal ar fi pornit de la un mic secret de-al mamei sale.

„Ultima oară, când mama a plecat cu noi de acasă, a fost bătută din cauza fratelui meu. A aflat tata că fumează și mama știa, dar nu i-a zis. Cu o seară înainte, am avut o presimțire, am dormit cu ea în centrul de mame maltratate și i-am spus să nu plece la muncă, dar nu a ascultat. Când am ajuns la salon, cei de acolo nu au vrut să-mi spună ce s-a întâmplat, dar văzusem pe geam.

Mama mea era un înger, un om blând, nu îmi amintesc măcar o palma să fi primit de la ea. Era o ființă muncitoare, slabă de se vedeau oasele, pentru că nouă ne cumpăra ce doream și se lasă pe ea. A fost stâlpul casei, ne ținea pe toți, moral și financiar”, a declarat fiica femeii ucise.

Tată, după ce a ucis-o pe cea care i-a dat viață: „Nu cred că îi pare rău”

Deși Vasile Olaru, tatăl a trei copii, a curmat viața celei care era totul pentru ei, se pare că aceștia au păstrat legătura cu el, dovedind că sângele apă nu se face și că în situații greu de înțeles există iertare, într-o oarecare măsură.

„Mai ținem legătura. De iertat… nu știu ce să spun, dar îmi este milă de el. Totuși, este tatăl meu, singurul părinte rămas. L-am ajutat cu niște transferuri la Penitenciarul Vaslui, am mai vorbit la telefon. Nu cred că îi pare rău. Poate doar de noi, că am rămas ai nimănui, dar nu cred că îi pare rău pentru ce a făcut. Era un om foarte gelos și orgolios. Cu noi a fost atent, nu a fost mereu agresiv. Am fost în multe vacanțe, am avut sărbători în care eram foarte fericiți. Acum ne trimite scrisori de ziua noastă și ne spune că ne iubește și să avem grijă de noi. Nu era un om rău la suflet. Cum să spun, era foarte gelos și, când bea sau se certa la magazin, venea și o bătea pe ea. Dacă ne băgăm, ne bătea și pe noi, dar nu mereu a fost așa. Când era plecat, ne trimitea dulciuri, când avea bani, ne cumpăra ce ne doream”, a adăugat Ana Olaru.

Atât Ana, cât și fratele ei, Radu, au mers în vizită la tatăl lor, condamnat la 16 ani de închisoare pentru omor.

„Am fost doar de două ori, fratele meu a mers de mai multe ori, dar nu știu ce vorbesc ei. Am fost când eram mai mică cu fratele și încă o dată acum ce timp.

I-am zis clar că nu vreau să deschidem subiectul despre mama, am vorbit doar despre viețile noastre. Surioara mea nu știe nimic. Tata arăta bine când am fost, puțin cam slab, dar arăta bine, însă mai bătrân. Nu avem voie să primim sau să facem poze. Ar trebui să iasă din pușcărie anul viitor, pe 1 august, dacă reușește să muncească. Mă tem puțin pentru sora mai mică, nu știu cum o să reacționeze. Nu știu nici ce e în mintea lui, cred că ori o să se sinucidă, ori o să vrea să se îndepărteze de toți. Dacă îi reușeau tentativele de sinucidere, nu știu… Dacă nu creșteam cu el, nu îmi păsa, însă bun sau rău, e părintele meu”, a menționat Ana Olaru.

Soartă grea fără mama

 

 

Din momentul în care și-au pierdut mama, soarta celor trei copii s-a schimbat radical. Un unchi din partea mamei s-a îngrijit de ei, dar nu a fost totul roz. Teodora, mezina familiei, se află încă în grija rudei.

Ana Olaru s-a căsătorit recent și are un băiețel de 2 ani, în timp ce Radu este plecat la muncă, în Cehia.

„Băiețelul meu e prea mic ca să-i spun ceva, am fost de multe ori la cimitir cu el, e îngropată la Păun. Am stat la fratele mamei prima dată, apoi, din cauza unor neînțelegeri, am plecat la centrul de plasament. Acolo am fost bătută și am fost luată de verișoara mea de pe mamă. Pentru că a plecat 2 zile în Italia cu o urgență, am fost luată la centrul de reeducare, iar de acolo am fugit pentru că era pușcărie curată și am ajuns să mă mărit. Sora mea este încă la fratele mamei și o întrețin destul de bine, au grijă de ea. Fratele meu a ajuns cam cel mai rău dintre noi… A fost foarte afectat și a luat «darul» băuturii… Este plecat în Cehia, ținem legătura.

Toți suntem puternici. Încercăm să mergem înainte și s-o facem mândră. Greșeala a fost făcută. Dumnezeu știe ce are de făcut. Nu îl judec și nu o să-i port ură, fiecare are ceasul lui de moarte. Niciodată nu știm când vom închide ochii”, a menționat Ana Olaru.

În legătură cu locuința de la Păun, partajul va fi făcut abia după ce mezina familiei va deveni majoră. În plus, tânăra a precizat că nu ar avea cu ce să îl ajute pe tatăl său când acesta va deveni un om liber.

„A mai stat fratele meu în casa părintească, în vacanțe. Am mai fost și eu, am făcut curățenie. Când va face Teodora 18 ani se va împărți.

Sincer, nu prea pot să îl ajut… Am o situație financiară proastă. Stau la sat și orașul este foarte departe de noi ca să avem un loc de muncă, ce mai pleacă soțul în afară câte 2-3 luni”, a spus Ana Olaru.

Rămâne de văzut ce se va mai întâmpla în cazul femeii ucise la coafor, cert este că, după ce și-a distrus familia, Vasilie Olaru încă mai are parte de atenția copiilor lui.

Adauga un comentariu