Plante medicinale

Efectele secundare ale ceaiului de papadie

Publicat: 25 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Efectele secundare ale ceaiului de papadie
Păpădia poate inhiba absorbția unor antibiotice, scăzând efectiv eficacitatea medicamentelor.

Amărăciunea frunzelor și a rădăcinilor de papadie conferă plantei virtuțile sale diuretice purificatoare și ancestrale, care o fac eficientă în buna funcționare a ficatului și a vezicii biliare. DAr acest ceai-medicament nu este recomandat pentru toata lumea.

Reactie alergica

Dacă sunteți alergic la ambrozie, este posibil să aveți și o reacție alergică la ceaiul de păpădie. Evitați să beți acest ceai de plante dacă sunteți alergic la păpădie sau la plante înrudite, inclusiv margarete și crizanteme.

Opriți imediat utilizarea și contactați un medic dacă aveți simptome, inclusiv:

o erupție cutanată
dificultăți de respirație
o mâncărime în gât.

Interacțiuni medicamentoase

Păpădia poate inhiba absorbția unor antibiotice, scăzând efectiv eficacitatea medicamentelor. Dacă luați antibiotice, inclusiv Cipro și norfloxacină, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a consuma ceai de păpădie.

Păpădia poate interfera, de asemenea, cu anumite diuretice și poate provoca alte reacții adverse. Principalul lucru de care trebuie să fii atent este conținutul de potasiu. Unele diuretice conțin potasiu care, atunci când sunt luate cu ceai de păpădie, pot atinge niveluri nesănătoase în corpul uman.

Dacă luați orice medicament, discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza orice ceaiuri din plante.

Creșterea semnificativă a consumului de ceai de păpădie împreună cu medicamente pentru ficat poate, de asemenea, să scadă eficacitatea acestor medicamente. Consumați acest ceai cu măsură și verificați dacă ceaiul nu interacționează cu medicamentele dumneavoastră.

Cum se prepara ceaiul de păpădie

Procesul de pregatire a ceaiului de păpădie diferă în funcție de tipul de ceai de păpădie pe care îl preparați. În general, ceaiul de păpădie trebuie preparat folosind apă fierbinte sau apă clocotită. De asemenea, este mai bine să utilizați: frunze, flori sau rădăcini uscate, mai degrabă decât pliculețe de ceai.

Frunzele și florile ar trebui să se absoarbă timp de aproximativ 5-10 minute, în timp ce rădăcinile sunt cele mai bune daca sunt lasate sa actioneze 6-8 minute.

Adauga un comentariu