Plante medicinale

Ceaiul de papadie: 9 avantaje pentru sanatate! Stiti cum să-l preparati?

Publicat: 18 mart. 2021
papadie
Ceaiurile de păpădie pot ajuta la accelerarea pierderii în greutate atunci când sunt utilizate împreună cu o dietă sănătoasă.

Păpădia crește în grădinile din întreaga lume în fiecare primăvară și durează toată vara. Aceasta planta oferă beneficii puternice pentru sănătate atunci când este consumata. Iata o listă cu beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de păpădie!

Ceaiul de păpădie este un ceai din plante obținut din diferite părți ale plantei de păpădie. Este cunoscut sub numele de Taraxacum officinale. Există mai multe tipuri diferite de ceai de păpădie, în funcție de dacă ceaiul este făcut din: frunze, flori sau rădăcinile plantei.

Avantajele pentru sănătate ale ceaiului de păpădie

Conține cantități mari de fibre

Frunzele de păpădie conțin concentrații mari de fibre, ceea ce ajută la eficientizarea digestiei și la îmbunătățirea stării generale de sănătate. Consumul unei diete bogate în fibre poate ajuta la îmbunătățirea sănătății digestive și la ameliorarea tensiunii intestinale. Fibrele dietetice din frunzele de păpădie pot, de asemenea, ajuta la prevenirea problemelor sistemului digestiv, cum ar fi: sindromul colonului iritabil si pietre la rinichi.

Bogat în vitamina A

Frunzele de păpădie sunt pline de vitamina A, ceea ce vă poate ajuta să vă îmbunătățiți aspectul pielii. De asemenea, reduc inflamația. Vitamina A este, de asemenea, esențială pentru o vedere sănătoasă și poate preveni probleme grave, cum ar fi degenerescența maculară. Vitamina A poate ușura, de asemenea, simptomele rujeolei. Administrarea vitaminei A poate scurta durata simptomelor, inclusiv: dureri de stomac, diaree și febră.

Bun pentru sănătatea oaselor

Ceaiul din rădăcină de păpădie conține cantități mari de vitamina K, despre care se știe că ajută la întărirea oaselor. De fapt, studiile arată că vitamina K, în special K2, poate fi o alegere mai bună decât calciul pentru sănătatea oaselor. Calciul poate provoca rigiditate la nivelul arterelor, ceea ce poate crește riscul formării cheagurilor de sânge. Vitamina K2 oferă aceleași proprietăți minerale pentru sănătatea oaselor, fără efecte secundare asupra sănătății inimii. Consumul de ceai de păpădie ajută la prevenirea fracturilor și a rupturilor oaselor care nu au o densitate minerală osoasă ridicată.

Ajută la eliminarea radicalilor liberi

Ceaiul de păpădie conține antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi – compuși care pot provoca stres oxidativ și deteriorarea celulelor sănătoase. Antioxidanții acționează pentru îndepărtarea radicalilor liberi din corp, protejând astfel împotriva daunelor pe termen lung. Radicalii liberi au fost legați de o serie de probleme de sănătate, inclusiv cancerul și îmbătrânirea prematură.

Protejează ficatul

Ceaiul din frunze de păpădie poate ajuta la protejarea funcției ficatului și la digestie, în general. Un studiu publicat în Journal of Medicinal Food a constatat că proprietățile antioxidante și antiinflamatorii ale frunzelor de păpădie contribuie la prevenirea afectării ficatului la șoareci cauzată de alimentația nesănătoasă.

Ceaiul de păpădie conține vitamina C, care îmbunătățește absorbția mineralelor. De asemenea, întărește sistemul imunitar și previne bolile, inclusiv răcelile și gripa. Antioxidanții din acest ceai contribuie, de asemenea, la stimularea producției de bilă, care ajută organismul să descompună și să proceseze alimentele.

Poate ajuta la combaterea cancerului

Ceaiul din rădăcină de păpădie poate provoca moartea anumitor tipuri de celule canceroase. Un studiu a descoperit că extractul de rădăcină de păpădie – atunci când este combinat cu medicamentul pentru diabet, metformina – avea capacitatea de a trata melanomul uman G361. Extractul de păpădie în sine a indus, de asemenea, apoptoza melanomului A375 în celulele umane în 48 de ore.

Poate preveni infecțiile tractului urinar

Ceaiul de păpădie are proprietăți diuretice naturale. Aceste proprietăți diuretice pot ajuta, de asemenea, la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Îmbunătățesc starea generală de sănătate. Consumul de ceai de păpădie poate ajuta organismul să elimine toxinele și deșeurile. Acest lucru previne infecțiile bacteriene ale tractului urinar. Acest lucru se întâmplă deoarece compușii sănătoși din ceaiul de păpădie scad inflamația și efectul diuretic crește cantitatea de urină.

Poate ajuta la scăderea în greutate

Ceaiurile de păpădie pot ajuta la accelerarea pierderii în greutate atunci când sunt utilizate împreună cu o dietă sănătoasă și un program de exerciții fizice. Deoarece ceaiul are proprietăți diuretice naturale, ajută la eliminarea apei.

Ceaiul de păpădie este un diuretic natural

Antioxidanții din frunzele de păpădie, florile de păpădie și extractul de rădăcină de păpădie, de asemenea, ajută la accelerarea metabolismului și la îmbunătățirea arderii grăsimilor. Înlocuirea băuturilor zaharoase cu ceai de păpădie poate ajuta, de asemenea, la reducerea caloriilor.

Adauga un comentariu