Prima pagină » Sanatate » Plante medicinale » Efectele secundare ale ceaiului de păpădie
Efectele secundare ale ceaiului de păpădie

Efectele secundare ale ceaiului de păpădie

02 mart. 2021, 05:46,
în Sanatate

Păpădia este o plantă perenă a familiei Asteraceae, răspândită pe câmpuri, pajiști, poteci, versanți. Rădăcina și frunzele uscate de păpădie sunt utilizate în medicina pe bază de plante.

Beneficii

Păpădia este utilizată pentru proprietățile sale:

Diuretice.
Pentru a ajuta la eliminarea vezicii biliare.
PPentru stimularea ficatului.
Pentru a elimina calculii renali și biliari.

Utilizarea europeană a păpădiei datează din secolul al XVI-lea. Păpădia este cunoscută a fi utilă pentru:

Împiedicarea îmbătrânirii pielii.
Combate celulele canceroase.
Pierderea in greutate
În caz de tulburări digestive minore: constipație, balonare.

Păpădie pentru piele

Păpădia este excelentă pentru combaterea îmbătrânirii pielii. Bogată în vitamine, minerale și oligoelemente, păpădia este una dintre legumele cele mai bogate în provitamine A. Acțiunea sa împotriva radicalilor liberi este eficientă în menținerea pielii tinere și flexibile pentru foarte mult timp.

Păpădia și cancerul

Extractele din rădăcină de păpădie ar exercita o acțiune citotoxică asupra celulelor canceroase. Are, prin urmare, un potențial mare ca alternativă eficientă la chimioterapie. Studiile in vitro au demonstrat, de asemenea, eficacitatea medicamentului. Planta lupta împotriva celulelor canceroase pancreatice și celulelor canceroase ale colonului. Cu toate acestea, utilizarea acestuia în timpul tratamentului împotriva cancerului trebuie făcută sub sfatul medicului.

Păpădie pentru a slăbi

Printre beneficiile păpădiei, unele sunt deosebit de eficiente în susținerea pierderii în greutate. Ajutând digestia, planta ajută la eliminarea mai rapidă a alimentelor consumate în timpul zilei. Un metabolism mai rapid va ajuta la prevenirea pierderii grăsimilor. Efectul drenant (efect diuretic) este, de asemenea, benefic, deoarece promovează eliminarea apei și, astfel, ajută la combaterea retenției de apă responsabilă de celulită. Pentru a pierde în greutate, având o dietă echilibrată și o activitate fizică suficientă, preparatul poate fi consumat zilnic.

Constipație și balonare

Datorită componentelor sale de inulină (până la 25%), rădăcina de păpădie are o acțiune mai specifică asupra sferei digestive. Inulina acționează ca un balast în intestine pentru a activa tranzitul. Este util în caz de tulburări digestive minore, cum ar fi constipație și balonare. Rădăcina este specifică sferei urinare datorită principiilor sale amare, acizilor fenoli și steroli. Astfel facilitează eliminarea prin acțiunea sa diuretică.

Efectele secundare ale ceaiului de păpădie

Păpădia nu este strict recomandată în cazurile de obstrucție a căilor biliare și necesită sfatul unui medic pentru persoanele cu calculi biliari non-ocluzivi. Se recomandă să nu luați păpădia dincolo de doza zilnică, care este de 30 g pentru frunze și 15 g pentru rădăcini.

Precauții și contraindicații

Utilizarea păpădiei nu este recomandată în cazurile de probleme hepatice, calculi biliari, obstrucție intestinală sau ulcer al duodenului sau insuficiență renală. Păpădia nu trebuie utilizată în vindecarea continuă pe tot parcursul anului, ci mai degrabă in efectuarea unei vindecari de câteva zile sau săptămâni (maxim 3 săptămâni) în timpul schimbărilor de anotimp. Deoarece inofensivitatea sa totală nu a fost dovedită, păpădia nu este recomandată femeilor însărcinate sau care alăptează.

Reactie alergica

Dacă sunteți alergic la ambrozie, este posibil să aveți și o reacție alergică la ceaiul de păpădie. Evitați să beți acest ceai din plante dacă sunteți alergic la păpădie sau la plante înrudite, inclusiv margarete și crizanteme. Opriți imediat utilizarea și contactați un medic dacă aveți simptome, inclusiv: o erupție cutanată, dificultăți de respirație și o mâncărime în gât.

Interacțiuni medicamentoase

Păpădia poate inhiba absorbția unor antibiotice, scăzând efectiv eficacitatea medicamentelor.  Dacă luați antibiotice, inclusiv Cipro și norfloxacină, discutați cu furnizorul de servicii medicale înainte de a lua păpădia.

Păpădia poate interfera, de asemenea, cu anumite diuretice și poate provoca alte reacții adverse.

Principalul lucru la care trebuie să fii atent este conținutul de potasiu. Unele diuretice conțin potasiu care, atunci când sunt luate cu ceai de păpădie, pot atinge niveluri nesănătoase în corpul uman.

Dacă luați orice medicament, discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza orice ceaiuri din plante.

Creșterea semnificativă a consumului de ceai de păpădie împreună cu medicamente pentru ficat poate, de asemenea, să scadă eficacitatea acestor medicamente.

Consumați acest ceai cu măsură și verificați dacă ceaiul nu interacționează cu medicamentele dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`