Local

Eforturile disperate ale medicilor ieșeni sunt în zadar! Caravana mobilă a DSP Iași a reușit să imunizeze împotriva COVID-19 puțin peste 100 de persoane în patru zile

Publicat: 02 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Eforturile disperate ale medicilor ieșeni sunt în zadar Caravana mobilă a DSP Iași a reușit să imunizeze împotriva COVID-19 puțin peste 100 de persoane în patru zile
DSP Iași organizează noi caravane mobile de vaccinare

Medicii ieșeni fac eforturi disperate pentru a imuniza cât mai multe persoane împotriva COVID-19, însă acestea refuză în continuare vaccinarea. Direcția de Sănătate Publică Iași, împreună cu autoritățile ieșene, a organizat o nouă campanie de vaccinare timp de patru zile în mai multe locuri din municipiul Iași. Echipele mobile de vaccinare au reușit să imunizeze puțin peste 100 de persoane

După patru zile de imunizare împotriva COVID-19, în mai multe locuri din municipiul Iași, echipele mobile ale Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași au reușit să vaccineze 110 persoane. Serul administrat este Johnson & Johnson. Acest ser necesită administrarea unei singure doze. Decizia de organizare a noilor caravane mobile de imunizare a venit după ce rata vaccinării împotriva COVID-19 a scăzut drastic în județul Iași, iar numărul persoanelor infectate a crescut drastic.

„În primele trei zile, de pe data de 28 iulie 2021 și până pe 30 iulie 2021, echipele mobile s-au aflat în șapte locuri din municipiul Iași, unde au imunizat 70 de persoane. Nu este un număr foarte mare, dar orice persoană imunizată este un succes. În ultima zi a campaniei, duminică, 1 august 2021, medicii au vaccinat în patru ore alte 40 de persoane. Vom continua acțiunile suplimentare pentru a susține campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Mulți ieșeni aleg să se imunizeze cu serul Johnson & Johnson pentru că nu necesită decât administrarea unei singure doze. Aceștia se vaccinează deoarece doresc să minimalizeze riscul unei infecții sau vor să plece cu mai puține griji în vacanță. Pentru imunizarea în cadrul caravanelor mobile nu este nevoie de programare, vaccinarea se face pe loc și aveți nevoie doar de cartea de identitate sau de pașaport”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

De la debutul campaniei de vaccinare, la Iași au fost imunizate aproximativ 400 de mii de persoane

De pe data de 27 decembrie 2020, de la debutul campaniei de imunizare împotriva COVID-19, în județul Iași au fost administrate 393.213 doze de vaccin. Din acest număr total de persoane, 208.011 au fost imunizate cu prima doză, iar 185.202, cu cea de-a doua. Sâmbătă, 31 iulie 2021, au fost vaccinați 454 de ieșeni, din care 242 cu prima doză, iar 212 s-au prezentat la rapel. De la debutul vaccinării cu serul Johnson & Johnson, în județul Iași au fost adiministrate 16.613 doze. Numărul infectărilor este în continuă creștere de aproximativ o lună. De la debutul pandemiei și până ieri, 1 august 2021, pe teritoriul județului au fost confirmate 42.567 de cazuri. Referitor la gradul de ocupare a paturilor din spitalele suport COVID-19, ieri erau 38 de locuri, din care șase în secțiile ATI.

Din cele șase paturi ATI, cinci sunt la Spitalul de Boli Infecțioase, unde sunt internați cinci ieșeni, infectați cu noua tulpină Delta. Aceștia se află în stare gravă, iar cel de-al șaselea pat este la Spitalul Municipal Pașcani. Conducerea Direcției de Sănătate Publică Iași a anunțat că județul Iași a intrat oficial în valul patru al pandemiei. Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” a terminat pe 29 iulie 2021 construirea unui nou pavilion COVID-19. Medicii ieșeni se pregătesc pentru a face față noului val de infectări și au luat în calcul transformarea Secției ATI non-COVID în Secție COVID-19.

Centre fără programare, în județul Iași

În prezent, în județul Iași există șapte centre de vaccinare împotriva COVID-19 fără programare. Două dintre acestea se află la Gara Iași și la Aeroportul Internațional Iași. Acolo, serul administrat este Johnson & Johnson.
La punctele de imunizare fără programare de la Centrul Comercial Era, de la Palatul Culturii, de la Casa de Cultură a Studenților și de la Cinema „Victoria” – Piața Unirii și Spitalul Militar Iași, vaccinul folosit este Pfizer. Programul de funcționare a celor șapte centre este zilnic, în intervalul orar 8:00 – 20:00. În județ mai funcționează 28 de centre de imunizare cu programare, unde se administrează Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna și AstraZeneca. La Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, de pe Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 3 este singurul punct de vaccinare din județul Iași unde se mai administrează AstraZeneca.

Adauga un comentariu