National

Ei sunt copiii care au murit în Australia după ce un castel gonflabil a căzut! Țara deplânge tragedia națională

Publicat: 17 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ei sunt copiii care au murit în Australia după ce un castel gonflabil a căzut Țara deplânge tragedia națională
Cei cinci copii care au murit: (LR) Zane Mellor, Addison Stewart, Peter Dodt, Jalailah Jayne-Maree Jones și Jye Sheehan

Australienii deplâng o tragedie națională „oribilă”, după ce cinci copii au fost uciși într-un accident de castel gonflabil, a declarat premierul Scott Morrison.

Copiii au căzut la aproximativ 10 m după ce un vânt a aruncat castelul spre cer, la un târg școlar din Tasmania, joi. Poliția a identificat victimele ca fiind Addison Stewart, în vârstă de 11 ani, și Zâne Mellor, Jye Sheehan, Jalailah Jayne-Maree Jones și Peter Dodt, în vârstă de 12 ani.

Cinci copii au murit și alţi trei sunt în stare critică, în Australia, după ce castelul gonflabil a căzut

Alți trei copii au rămas în stare critică vineri. Un alt copil rănit a fost externat din spital.  Poliția a spus că părinții victimelor nu au dorit să vorbească în public, dar alte rude au oferit omagiu online. Mătușa lui Peter Dodt, Tamara Scott, a scris că tânărul „era plin de viață și aventuri”.

O mătușă a lui Addison Stewart, Meg Aherne, a spus: „Nici nu știu ce să scriu în acest stadiu. Toată lumea este devastată, a fost întotdeauna un suflet atât de dulce, bun și bătrân”. Zâne Mellor a fost descris de un prieten de familie drept un „băiat superb” și un „suflet frumos, grijuliu, blând”.

Morrison a numit-o o „tragedie teribilă” și a spus „că părinte, nu există cuvinte”. Accidentul de la școala primară Hillcrest a distrus Devonport – un oraș cu mai puțin de 30.000 de locuitori. Ar fi „puțini oameni, dacă există vreunul, în Devonport care nu ar fi avut o legătură cu una dintre acele familii, cu acea școală”, a spus domnul Morrison.

Anchetă în curs

Încă nu este clar cum s-a desfășurat incidentul într-o zi în mare parte calmă și însorită. Biroul meteorologic din Australia a înregistrat viteze ale vântului între 7 km/h (4 mph) și 22 km/h joi dimineață – un interval considerat mediu.

Poliția a spus că va investiga dacă castelul gonflabil a fost legat de pământ. Profesorii și alți adulți s-au grăbit să acorde primul ajutor înainte de sosirea paramedicilor, a spus poliția. Alți elevi din apropiere au fost îndepărtați.

Aproximativ 40 de elevi din clasele a cincea și a șasea au luat parte la ziua de distracție a școlii. Premierul Tasmania, Peter Gutwein, a spus că este „devastator, sfâșietor, pur și simplu de neînțeles”.

„Ceea ce ar fi trebuit să fie o sărbătoare pentru sfârșitul anului școlar s-a transformat într-o tragedie nefericită pentru copiii noștri mici”, a spus el.

Sute de mii de dolari au fost strângi pentru familiile îndoliate

O strângere de fonduri online pentru familii a strâns deja 600.000 USD (323.000 GBP; 430.000 USD). Au mai avut loc și alte incidente fatale la castelul gonflabil. În 2019, doi copii au fost uciși și alți 20 au fost răniți într-un accident similar în China.

Cu un an mai devreme, o fată a murit în Marea Britanie după ce a fost aruncată dintr-un castel gonflabil despre care martorii oculari spun că a explodat pe o plajă din Norfolk. Și doi lucrători de la târg au fost închiși pentru ucidere din culpă din neglijență gravă, după ce un castel gonflabil a explodat cu Summer Grant, în vârstă de șapte ani, înăuntru, în Essex, în martie 2016.

Un eveniment a avut loc și în Marea Britanie unde un copil a murit în condiții asemănătoare.

Adauga un comentariu