Titlurile zilei

El este cămătarul peste care au intrat mascații ieri-dimineață la Iași! A trimis o „săgeată” să dea foc la ușa celui căruia îi împrumutase bani. În joc este o sumă uriașă (EXCLUSIV)

Publicat: 28 aug. 2020
Cămătarul ar fi cerut o dobândă uriașă, iar
Un cămătar a fost vizitat de mascați și ridicat pentru audieri după ce a trimis o săgeată să dea foc ușii datornicului

Un individ care dădea bani cu camătă a fost ridicat ieri de polițiști. La prima oră, individul a fost trezit de mascații de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și dus la audieri. Din câte se pare, individul a împrumutat o sumă de bani unei persoane, iar mai apoi, pentru că nu și-a primit banii înapoi, a trimis o „săgeată” să pună foc la ușa unui apartament

Un ieșean a fost ridicat ieri-dimineață de polițiști, fiind bănuit de fapte de cămătărie și instigare la distrugere. Ovidiu Zaharia este un individ trecut cumva de prima tinerețe, fost sportiv, care câștigă bani din afaceri necurate. De profesie este acum cămătar, asta dacă ne-am lua după spusele anchetatorilor. Cu state vechi prin Iași, Zaharia a primit și un „nume de cod”, dacă putem spune așa. I se spune Samson. Acest individ s-a trezit cu polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) pe cap și cu mascații după ce ar fi împrumutat câteva mii de euro unei persoane. Poate că povestea nu ar fi ieșit nicodată la iveală dacă Samson nu ar fi trimis un semnal către datornic.

A pus o „săgeată” să dea foc ușii unui apartament din Iași

În urmă cu câteva săptămâni, Samson l-a trimis pe un individ la un apartament ce îi aparține unei rude de-a datornicului și l-ar fi pus să-i incendieze ușa. Ulterior, oamenii legii au intrat pe fir, l-au găsit pe piroman și l-au băgat după gratii. Apoi, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) au aflat de la ce a plecat povestea.

„Zaharia a împrumutat o sumă de bani unui bărbat și i-a cerut dobândă. Nu a primit banii la timp și drept urmare a trimis un bărbat să incendieze ușa apartamentului unei rude de-a persoanei care a cerut bani. Este vorba despre o sumă de peste 10.000 de euro”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Ieri, polițiștii au ridicat mai multe probe din casa lui Zaharia.

Riscă să stea ani grei în spatele gratiilor dacă va fi găsit vinovat

Ovidiu Zaharia a fost reținut ieri pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Dacă se va dovedi că este vinovat de comiterea acestor fapte, individul riscă să stea ani grei în spatele gratiilor. Despre Samson se zvonesc multe lucruri. Vecinii acestuia spun că este destul de dubios și agresiv dacă este cazul. Mai mult decât atât, Samson a fost văzut și prin apropierea unor interlopi mai cunoscuți din Iași. Cu toate acestea, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) l-au liniștit pentru o perioadă.

Încă un caz similar, rezolvat de polițiștii de la SIC

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) împreună cu luptătorii de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) și jandarmii, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat mai multe percheziții în localitățile Dancu, Ciurea și Grajduri din Iași, în luna iunie, pentru un caz de cămătărie. Povestea începe în 2019, când un turc a cerut împrumut o sumă importantă de bani de la un individ care locuiește în localitatea Dancu pe nume Valentin Ababei. Aproximativ 35.000 de euro a luat cu împrumut turcul, în mai multe tranșe. La această sumă trebuia să plătească o dobândă, așa cum se practică. A plătit aproape dublul sumei împrumutate, însă nu a fost suficient, iar Ababei a trecut la amenințări. Pentru că afaceristul turc nu mai avea de unde să plătească, a luat cu camătă o altă sumă de bani, de la Dragoș Stănescu și mama acestuia.

Afaceristul turc a fost obligat de interlopi să plătească dublul sumei împrumutate, însă nu a fost suficient

Procurorii ieșeni au afirmat că în dosar se fac cercetări pentru șantaj, camătă și complicitate la șantaj. Conform anchetatorilor, cinci persoane au calitatea de suspecți în cauză.

„În cursul anului 2019, V.A. a împrumutat cu dobândă persoanei vătămate A.M.D., care are un stand comercial într-un complex din municipiul Iași, în tranșe, în total, suma de 35.000 de euro. Ulterior, deși a primit de la aceasta suma de peste 60.000 de euro, prin diverse metode de constrângere (amenințări, hărțuiri), i-a cerut persoanei vătămate să îi achite sume în contul celor 35.000 de euro”, au arătat procurorii.

Comentarii
Adauga un comentariu