Prima pagină » Titlurile zilei » El este ieșeanul ucis de o mortieră în Congo! Petru Cosmin Samolinschi avea doar 22 de ani: „Mi-aș dori să mă trezesc dimineața și să fie doar un coșmar” – FOTO

El este ieșeanul ucis de o mortieră în Congo! Petru Cosmin Samolinschi avea doar 22 de ani: „Mi-aș dori să mă trezesc dimineața și să fie doar un coșmar” – FOTO

17 iun. 2024, 02:00, 14 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Petru Cosmin Samolinschi, fost luptător și campion național la lupte libere, se afla de un an în Congo. Acesta era contractor privat în misiunea condusă de renumitul Horațiu Potra. Ieșeanul a fost ucis sâmbătă, 15 iunie 2024, într-un atac cu mortiere.

Petru Cosmin Samolinschi este ieșeanul ucis de o mortieră în Congo!

Petru Cosmin Samolinschi, un tânăr în vârstă de doar 22 de ani, fost luptător și campion național la lupte libere, a fost ucis sâmbătă, 15 iunie 2024, într-un atac cu mortiere. Tânărul a activat timp de doi ani în cadrul Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri” din Iași, dar în dorința unui viitor mai bun a decis să-și dea dimisia din armată și să plece într-o misiune privată în Congo. Alți doi colegii de-ai săi, un român și un cetățean din Republica Moldova, au fost grav răniți. Toți trei lucrau pentru o firmă ce asigura paza unei companii.

„Era plecat în misiune de aproximativ un an, nu știu cât trebuia să mai rămână acolo. Nu-mi vine să cred ce face goana asta după bani. Noi am aflat despre această tragedie sâmbătă seara”, a declarat un apropiat al tânărului.

Iubita tânărului a post mai multe mesaje emoționante pe pagina sa de Facebook, din care se poate observa că îi este foarte greu să accepte că acesta nu mai este în viață.

„Atât de mult mi-aș dori să mă trezesc dimineața și să fie doar un coșmar… ai plecat și m-ai lăsat incompletă. Încă refuz să accept… încă mă gândesc că e o greșeală și că nu ești tu acela…Nu am mai ajuns să îmbătrânim împreună”, a scris tânăra în dreptul mai multor filmulețe cu ea și iubitul său.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă evitarea călătoriilor în RD Congo

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că „în contextul degradării situației de securitate din Republica Democratică Congo (RD Congo), prin intermediul Ambasadei României la Luanda, Republica Angola, s-a autosesizat ca urmare a apariției informațiilor cu privire la decesul unei persoane și rănirea altor trei, la data de 15 iunie 2024, în apropierea orașului Goma, situat la frontiera cu Rwanda”.

„Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile din RD Congo pentru obținerea unor informații oficiale cu privire la cetățenia și identitatea victimelor. Din informațiile comunicate reprezentanților misiunii diplomatice, a rezultat că persoana decedată și două persoane rănite au cetățenia română, iar cea de-a patra persoană rănită are cetățenia altui stat, a mai transmis MAE. Până în prezent, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară. Ambasada României la Luanda menține situația în atenție prioritară și continuă dialogul cu autoritățile congoleze competente”, a precizat MAE.

Ministerul le reamintește cetățenilor români că pentru RD Congo este valabil un avertisment de călătorie de nivel 8/9: „Evitați orice călătorie”.

Petru Cosmin Samolinschi, ieșeanul ucis de o mortieră în Congo, urma să împlinească 23 de ani sâmbătă, 22 iunie 2024.

Comentarii
 • sa dus pt bani …cine la trimis ?

 • Ce a cautat, a gasit. Multi isi inchipuie ca razboiul este ca in jocurile video, cand iti cumperi cate vieti vrei. Din pacate, pentru prostia tanarului care s-a dus la moarte sigura, va plange o familie intreaga.

 • era mercenar, cine stie cati oameni a omorat si el la randul lui…

 • „contractor privat” – tot ce trebuie sa stii

 • A plecat sa ucida pt bani ! A gasit ce a cautat ! Mercenar !

 • Daaa suuula în misiune ! , nu ia convenit salariul și bonusurile de soldat angajat și a sărit mîrletele scările ierarhiei și experienței și sa dus omu MERCENAR in Africa ! Sa dus să omoare oameni pe bani ! , problema e poți să țio și iei in bot !, lăsați cuvintele diplomatice de genul ” in misiune ” era la o ” firmă de securitate ” era un inge , plm ! , era mercenar plătit să lupte și să ucidă la ordin !
  Putea să meargă pe șantier în europa să facă 2000, 3000 euro și nu îl.omora nimeni !

 • Codruta… E vorba de un mortier, nu de o mortiera.

 • Cand arati pumnul in toate pozele si iti umfli peptu ca la curcan, te duci la Sf Petru mai repede decat crezi. Aviz amatorilor care se cred zmei, dar care chiar sunt niste amatori. Rip

 • Ete mare pierdere!, a mierito un broscoi mercenar care se unfla in fața africanilor !,
  Dar cîti a ucis el pe acolo nu spuneți ?
  Un ucigaș angajat !

 • Contract Killer

 • Săracul , a vrut să facă și el un ban cinstit !, și cum nu știa nimic altceva sa facă din viața lui sa gindit ca datul pumnul și trasul cu mitraliera în oameni prin Africa i se potrivește ca o mănușă

 • Tiki răhătiki

  Se redeschide Tiki! WTFF?? Cum e posibil așa ceva??

  Iar gălăgie, iar stă un imbecil care păzește digul, ca vezi domnule, NU AI VOIE SĂ STAI PE DIG, iar o să plăteasca aia 5 euro chirie pe lună.

  Doooaaamneeeee de ce n-am plecat din România când am avut ocazia 😫😫😠😠🤬🤬🤬

 • Nu mai manca kkt cu tikki si instig̱a lumea ca nu va mai fi. O sa dormi bine in vara asta. Nu mai avea rija altora ca poate nu te mai trezesti

 • Așa și ? Vreți să-l considerăm erou român precum prostul celălalt care a fost mercenar în ucacaraina ? Să îl aducă acasă ambasada României pe banii noștri ?Mecenarii sunt o rușine pt familiile lor și pt țara lor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *