Local

El este proprietarul aeronavei ce a aterizat forțat pe câmp la Miroslava. Aparatul de zbor, estimat la suma de 100.000 euro – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 8 Comentarii
El este proprietarul aeronavei ce a aterizat forțat pe câmp la Miroslava. Aparatul de zbor estimat la suma de 100.000 euro - GALERIE FOTO VIDEO
Proprietarul aeronavei ce a aterizat pe câmp la Miroslava

Pilotul aeronavei de mici dimensiuni ce a aterizat joi, 23 mai, pe un câmp ddin Miroslava se numește Ioniță Adrian. Bărbatul susține că la scurt timp de la decolare de pe Aerodromul din Iași a simțit că ar fi probleme la motorul aeronavei. Apoi, a urmat ca de la 115 metri înălțime să demareze procedurile de aterizare forțată.

Din fericire a fost evitată o tragedie, de vreme ce mai erau aproximativ 30 metri până la stradă.

Cele 2 persoane aflate la bordul aeronavei se îndreptau spre Cluj.

Aparatul de zbor este estimat la suma de 100.000 euro.

Incident aviatic la Iași

Joi, 23 mai, a avut loc un incident aviatic pe raza județului Iași. Din primele informații obținute de reporterii BZI, o aeronavă de mici dimensiuni a aterizat forțat în zona sensului giratoriu de la Valea Ursului, din comuna Miroslava.

Citește și: Incident aviatic la Iași! Aeronavă de mici dimensiuni, aterizare de urgență pe un câmp din Miroslava

„Asigurare măsuri specifice pentru o aeronavă de mici dimensiuni aterizată forțat în zona sensului giratoriu de la Valea Ursului din comuna Miroslava. În interior se aflau 2 persoane de sex masculin care nu necesită îngrijiri medicale.

La intervenție se deplasează o autospecială de stingere din cadrul Detașamantului 1 de Pompieri Iași și o ambulanță din cadrul SAJ Iași”, a transmis ISU Iași.

Comentarii
  • @Realitatea – in general cand se rupe trenul de aterizare incepi sa faci tumbe ca iti agata ori aripa ori botul.

  • Ca ,,chilot” pe ,,fâlfâitore” sau un AN225(rip) inainte de take off ai o lista lunga , lunga de parcurs si pregatit. Rutina duce inevitabil la accidente.

  • ”cele 3 persoane aflate la bordul aeronavei se îndreptau spre Cluj…”
    păi modelul ăsta de avion are 2 locuri, de unde ați scos perla asta?

  • @ Belmont YR 5699: al treilea manevra profundorul de afara. De asta s-a pabusit, pt ca nu s-a coordonat cu “chilotul”. 😂

  • Unul era agățat deasupra, ca bagaj auxiliar de asta a pierdut altitudine…;)
    P.S. se știe că motoarele rotax sunt niste petarde, iar 912 uls este cam depășit…

Adauga un comentariu