Titlurile zilei

Cine este tânărul care și-a uitat pistoalele pe malul râului Nicolina. Polițiștii au ajuns repede la el, pentru că lângă arme și-a lăsat buletinul – FOTO (Exclusiv)

Publicat: 20 apr. 2021
Polițiștii din Iași, în timp ce verificau armele găsite de un bărbat care a sunat la 112 și a cerut ajutor
Imagini din timpul anchetei efectuate de polițiștii din Iași și tânărul care și-a lăsat pistoalele pe malul Nicolinei

A fost găsit tânărul care și-a uitat armele pe malul râului Nicolina. La scurt timp după ce un ieșean a sunat la 112 și a spus că a găsit două pistoale aruncate, polițiștii au început să facă verificări, iar într-un timp extrem de scurt au găsit proprietarul. Polițiștii au primit un indiciu extrem de important, care i-a dus direct la ușa celui care a pierdut pistoalele. Reporterii „BZI” au aflat că un tânăr în vârstă de 20 de ani este cel care a lăsat armele acolo. El se numește Florin Brânză și este din Iași. Dacă unul dintre pistoale era de tip airsoft, cel de-al doilea era cu bile de cauciuc și pentru el tânărul trebuia să aibă permis de port armă.

„La data de 18 aprilie anul curent, polițiștii Secției 6 Poliție au fost sesizați de către un bărbat despre faptul că lângă o ghenă de gunoi este un rucsac în care se află două arme și alte bunuri. Verificările au fost continuate de polițiștii SAESP, fiind identificat tânărul care ar fi deținut aceste pistoale: unul tip airsoft, care nu necesită autorizare, iar celălalt neletal, supus regimului autorizării – aspect pe care acesta nu l-ar fi cunoscut. În cauză se efectuează cercetări pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Rucsacul cu bunurile ar fi fost ascunse în apropierea locului unde au fost găsite, în vegetație. Cele două arme neletale au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Se poate alege cu un dosar penal pentru încălcarea regimului armelor și munițiilor

Surse din cadrul anchetei au precizat că tânărul le-a spus polițiștilor că nu știa că are nevoie de permis de port armă pentru pistolul cu bile. Nu se știe dacă cele două arme au fost folosite de individ în trecut. Cert este faptul că în ziua în care au fost găsite, un tânăr care a ajuns în zonă ar fi tras două focuri cu pistolul cu bile de cauciuc. Trebuie precizat faptul că armele nu pot fi folosite după bunul plac, chiar dacă este vorba despre cele de tip airsoft. Cel mai probabil, pe numele tânărului va fi deschis un dosar penal și va avea de dat explicații în fața legii.

În unele cazuri, pentru încălcarea regimului armelor și munițiilor, cei prinși pe picior greșit au primit chiar și condamnări. Oricine își poate achiziționa o armă de autoapărare, neletală, dacă îndeplinește anumite condiții. Arme letale nu își poate cumpăra oricine. De exemplu un pistol cu glonț letal nu poate fi cumpărat decât de magistați sau de oameni care lucrează în armată, poliție etc. De asemenea, o armă nu se poate folosi după bunul plac. Legile sunt clare, iar cei care le încalcă pot ajunge chiar și în spatele gratiilor.
Adauga un comentariu