Titlurile zilei

Ele le-au făcut seara mai frumoasă miilor de pelerini de la Iași. Mai multe jandarmerițe au împărțit zâmbete și sfaturi. Nici „fetele de la SMURD” nu au lipsit din peisaj – GALERIE FOTO/VIDEO

Publicat: 09 oct. 2023
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Ele le-au făcut seara mai frumoasă miilor de pelerini de la Iași. Mai multe jandarmerițe au împărțit zâmbete și sfaturi. Nici fetele de la SMURD nu au lipsit din peisaj - GALERIE FOTOVIDEO
Mai multe jandarmerite au stat în weekend printre pelerini, alături de medicii de la SMURD

Ele sunt cele care le-au făcut seara mai frumoasă miilor de pelerini ce au venit la Iași. Mai multe jandarmerițe au împărțit zâmbete și sfaturi, inspirând liniște și siguranță. De asemenea, nici fetele de la SMURD nu au lipsit din peisaj, care au acționat așa cum au putut, astfel încât să se creeze o atmosferă plăcută

În fiecare an, jandarmii băcăuani participă la pelerinajul Sfintei Parascheva pentru ca totul să se desfășoare așa cum trebuie. Anul acesta, mai multe jandarmerițe au stat printre pelerini alături de medicii de la SMURD.

Ele le-au făcut seara mai frumoasă miilor de pelerini de la Iași

Mai multe jandarmerițe au fost prezente, în weekend, printre pelerini. Acestea au discutat cu oamenii veniți de la sute de kilometri pentru a se închina, au zâmbit și chiar au împărțit sfaturi. Nu au lipsit nici fetele de la SMURD, care în fiecare an se asigură că pelerinii sunt bine după ore de așteptat la rând.

„Femeile sunt plăcute, chiar dacă vorbim despre o polițistă, o jandarmeriță sau doctoriță. Nu sunt așa dure ca bărbații, mă bucur că am văzut femei printre noi. Nu le este ușor, dar cu siguranță le și place”, a spus o femeie venită din capitală să se închine la racla Sfintei Parascheva.

Până la sfârșitul pelerinajului, atât jandarmerițele, cât și „fetele de la SMURD” vor fi în permanență printre pelerini.

„Le mulțumim că se află printre noi. Eu știu că am o baza în ele pentru că sunt bătrână și mi se mai face rău. Fetele astea, tot timpul, trec pe la rând și ne întreabă dacă suntem bine, dacă avem nevoie de ceva. E foarte important, avem noroc de ele”, a spus o altă femeie care a participat, în weekend, la pelerinaj.

Mai multe jandarmerițe au împărțit zâmbete și sfaturi

Va reamintim că în aceste zile la Iași are loc unul dintre cele mai importante pelerinaje din țară. Probabil că sute de mii de oameni din toate colțurile țării vor ajunge să se închine la racla Sfintei Cuvioase Parascheva. În fiecare an, reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei împreună cu autoritățile locale și cu sprijinul jandarmilor băcăuani reușesc să organizeze până în cel mai mic detaliu pelerinajul așteptat de atâta lume. Trebuie precizat faptul că Iașul este în sărbătoare, simultan desfășurându-se și zilele orașului. Ieșenii, și nu numai, se pot bucura de spectacole, pot trece pe la târgul de blănuri și pot degusta produse tradiționale.

Iată că fetele zâmbitoare de la Jandarmerie și SMURD le-au făcut seara mai frumoasă miilor de pelerini de la Iași, care așteaptă cu nerăbdare să se reîntoarcă.

Comentarii
  • Mai bine ați povesti cetățenilor ce costuri extra implica prezenta acestor autorități publice cu ocazia acestei sărbători pe parcursul unei întregi săptămâni. Începând cu deplasarea, combustibilul, cazarea, hrana, plata orelor suplimentare de zi și de noapte, etc etc. Și sunt o groază de autorități acolo. Dar explicați oamenilor ca totul se plătește din bani publici! Pe altă parte nu sunt bani de spitale, infrastructură, scoli, etc. Sau criză, austeritate, creșterea exagerată a prețurilor ca vezi doamne nu sunt bani, e criză. Serios????? Mai bagă pe la sfârșitul săptămânii viitoare niște spectacole, artificii, sarmale, etc, se mai duc vre-o câteva sute de mii de euro. O nimica toată, bani de un spital. Iar pe noi ne mangliti despre construirea noului spital regional de vre o 7 ani.

  • Daca nu ar fi prezente autoritatile ati macani ca vezi bine domle ca suntem lasati de izbeliste, ca nu este nimeni, etc. Deci ori cum ati da-o tot nu ar fi bine. Nici voi nu stiti ce vreti. La munca slugilor, nu mai trancaniti aiurea!

  • Au in fisa postului așa ceva?
    Lumea creștină nu se bazează pe dragoste și iubirea aproapelui? De ce sa se simtă în nesiguranță? Ce kkt e asta?

  • Ce treaba are sula cu prefectura? Asta e pelerinaj..pelerinii adevarati sunt pelerini si in pustie nu doar vegheati de SMURD, SAJ si Jandarmerie. Si mai terminati cu promovatul panaramelor astea..

Adauga un comentariu