Eveniment-Social

Elevi de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași, implicați într-un proiect legat de un viitor sustenabil

Publicat: 18 ian. 2021
Liceul Teoretic
La mijlocul lunii ianuarie, elevi ai Liceului Teoretic "Vasile Alecsandri" din Iași au încheiat cu succes proiectul "LV' Alternative sustenabile pentru viitor", finanțat de Comisia Europeană prin Programul DEAR (Development Education and Awareness Raising). Totul prin intermediul unui mini-grant oferit de Fundația "Alături de Voi" România. Echipa de proiect, formată din liceeni ai claselor a XI-a și coordonată de prof. consilier școlar Cristina Vameșu, a organizat diferite activități incluse într-o campanie de informare, educare și conștientizare în mediul on-line cu privire la sustenabilitatea condițiilor de viață, locuire și muncă.

Săptămâna trecută, elevi de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași au încheiat cu succes proiectul „LV’ Alternative sustenabile pentru viitor”, finanțat de Comisia Europeană prin Programul DEAR. Asta prin intermediul unui mini-grant oferit de Fundația „Alături de Voi” România. Concret, echipa de proiect, formată din liceeni ai claselor a XI-a și coordonată de prof. consilier școlar Cristina Vameșu, a organizat diferite activități incluse într-o campanie de informare, educare și conștientizare în mediul on-line cu privire la sustenabilitatea condițiilor de viață, locuire și muncă

Elevi de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași au încheiat cu succes proiectul „LV’ Alternative sustenabile pentru viitor”, finanțat de Comisia Europeană (CE) prin Programul DEAR. Astfel, tinerii alecsandriști au fost promotori ai alternativelor sustenabile pentru viitor. Timp de trei luni, echipa de proiect, formată din liceeni ai claselor a XI-a și coordonată de prof. consilier școlar Cristina Vameșu, a organizat diferite activități incluse într-o campanie de informare, educare și conștientizare. Acțiunea a avut loc în mediul on-line cu privire la sustenabilitatea condițiilor de viață, locuire și muncă.

Alternative sustenabile pentru viitor, promovate de comunitatea școlară a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași

Dintre cele 17 „Obiective de Dezvoltare Durabilă”, campania promovată de comunitatea școlară a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași a fost focalizată pe Obiectivul 1 – fără sărăcie, obiectivul 8 – muncă decentă și obiectivul 11 – orașe și comunități durabile. Sub deviza „Nimeni nu rămâne în urmă”, pe toată durata proiectului, inclusiv în timpul vacanței de iarnă, peste 500 de elevi au beneficiat în mod direct de activitățile campaniei. Este vorba de: 3 webinarii, congruente cu obiectivele de dezvoltare durabilă atinse prin proiect («Care este impactul sărăciei asupra dezvoltării psiho-sociale a copiilor?»; «Ce înseamnă munca decentă în secolul 21?»; «Este orașul Iași un oraș durabil?»). De asemenea, au fost și două quiz-uri tematice pe zona drepturilor universale ale omului și ale copilului, concursuri de fotografie și conținut video focalizate pe cele 3 obiective de dezvoltare durabilă.

Activitățile s-au desfășurat în contexte non-formale și au fost structurate pe principiile cooperării și competiției constructive

Premiile concursurilor, în valoare totală de 10.549 lei, au constat în device-uri utile pentru învățarea on-line: tablete grafice, camere video-conferință, sisteme audio omnidirecționale, stick-uri de memorie USB și boxe portabile.

„Activitățile s-au desfășurat în contexte non-formale și au fost structurate pe principiile cooperării și competiției constructive, oferind ocazii de activare sau potențare a resurselor personale și de grup, de motivare, responsabilizare și implicare activă. Printr-o serie de activități atractive, organizate de elevi exclusiv în mediul on-line, proiectul a contribuit atât la creșterea gradului de informare, educare și conștientizare cu privire la sustenabilitatea condițiilor de viață, locuire și muncă, cât și la dezvoltarea deprinderilor de participare activă și responsabilizare, de cooperare și lucru în echipă, de valorizare practică a experiențelor de învățare, activarea creativității potențiale a elevilor, printr-o echilibrare între competitivitate și interactivitate. În același timp, în condițiile desfășurării procesului didactic în format on-line, proiectul a contribuit și la creșterea calității actului educațional, prin achiziția de resurse tehnologice pentru educația digitală”, a declarat prof. Gheorghiță Nistor, director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași.

Adauga un comentariu