Local

Elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 au fost premiați de conducerea ISJ Iași și primarul Mihai Chirica. Eveniment de marcă la Amfiteatrul Palas

Publicat: 10 iul. 2020
Primarul Mihai Chirica și conducerea ISJ Iași au premiat elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020, cei 68 de copii fiind întâmpinați la Amfiteatrul Palas alături de părinții lor
Eveniment de marcă la Amfiteatrul Palas, unde elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost premiați de conducerea ISJ Iași și primarul Mihai Chirica

Un nou eveniment de amploare la Amfiteatrul din incinta Palas Iași. Elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 au fost premiați de conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași și de primarul Mihai Chirica. Cei 68 de tineri care au luat nota maximă la examene au fost recompensați de autoritățile ieșene într-un cadru festiv, chiar și în condiții speciale

Amfiteatrul din incinta Palas a găzduit, ieri, premierea elevilor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat în acest an școlar. Elevii au fost premiați de conducerea ISJ Iași, prin inspectorul general prof. dr. Genoveva Farcaș, dar și primarul Mihai Chirica. Cei 68 de elevi, din care 50 la Evaluarea Națională și 18 la Bacalaureat 2020, au fost împărțiți în trei grupuri, tocmai pentru a se respecta măsurile privind limitarea răspândirii virusului COVID-19.

„Pentru noi este un moment aparte, întrucât avem ocazia și noi, profesorii, directorii, inspectorii, să vă felicităm pentru performanța voastră deosebită. Aș vrea să pun evenimentul nu doar sub semnul notei 10, număr perfect, desăvârșit, ci sub semnul bucuriei unei reușite. Este reușita voastră după ani de studiu, după întâlnirea fericită cu profesori de vocație, după șansa de a avea alături părinți care v-au sprijinit pe tot parcursul vieții voastre de elevi”, a precizat prof. dr. Genoveva Farcaș, șefa Inspectoratului Școlar General (ISJ) Iași.

Elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 au fost premiați. Fiica primarului Mihai Chirica, printre laureații evenimentului

Evenimentul de la Amfiteatrul Palas a cuprins premierea a 68 de elevi cu media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. Printre aceștia s-a aflat și fiica primarului Mihai Chirica, Thea, care a obținut nota maximă la evaluarea de la Colegiul „Național” Iași.

„A fost destul de greu să ne adaptăm, ca și copii, la aceste condiții, doar că ne-am descurcat și cred că și colegii mei se simt foarte bine. Mă bucur foarte mult că am reușit alături de susținerea tatălui și a mamei mele, desigur, și sunt foarte mândră și de mine, cât și de efortul depus de ei în educația mea. Mă gândesc la studii universitare în afara țării, dar momentan nu știu, poate voi alege Științe Politice sau Drept”, a menționat Thea Chirica.

Primarul Mihai Chirica a ținut să le mulțumească elevilor care au obținut nota maximă la cele două examene.

„Îi felicit și le mulțumesc elevilor pentru efortul pe care l-au făcut. Fiecare generație are tendința de a spune că este o generație de sacrificiu, ori s-a mai introdus un examen în plus, ori altă modalitate de evaluare a performanțelor noastre, ori am trecut prin Revoluția Română sau am trăit vremuri mai mult sau mai puțin bune, dar cred că ei sunt cei cu adevărat sacrificați. Ei sunt eroii generației lor. Este sacrificată copilăria, modalitatea de a deveni sociabili, asta din cauza unor lucruri precum pandemia prin care trecem. Ei sunt și speranța acestei țări, generația care ne înlocuiește pe noi”, a spus primarul Mihai Chirica.

Declarații surprinzătoare ale tinerilor cu media 10 la Evaluarea Națională 2020 de la Iași

Tinerii care au luat media 10 la Evaluarea Națională 2020 au arătat la evenimentul de la Amfitreatrul Palas ce își doresc pe viitor.

„La început cred că a fost surprinzător, dar pe parcurs te obișnuiești, depinde de încrederea pe care ai avut-o în tine pe parcurs, pentru că nu era neapărat o notă surprinzătoare. A fost poate mai mult la română, o materie la care totul e subiectiv și nu ai de unde să știi cum ți se corectează. Pentru mine, sincer, a fost mult mai comod acasă, m-am obișnuit pe parcurs, m-am adaptat la ceea ce a fost. Într-adevăr a fost greu pentru simplul fapt că stăteai în casă, dar atât timp cât ai niște oameni în spate, niște profesori care știu cum să abordeze situația, e bine totul”, a spus Ilinca Georgiana Bordei, elevă de 10 de la Colegiul „Național” Iași.

Printre cei premiați de prof. dr. Genoveva Farcaș, inspectorul general al ISJ Iași, și primarul Mihai Chirica s-a numărat și Tudor Daniel Bârliga, elev de 10 de la Colegiul „Național” Iași.

„Mă simt extraordinar, mereu mi-am dorit să iau o notă mare la Evaluarea Națională. M-am pregătit încă din clasa a V-a și lucrez din greu și mă simt super bine că am obținut această notă. A fost dificil, dar m-am descurcat și sunt mândru de mine. Mă bucur că am reușit să lucrez, chiar dacă am stat acasă din cauza virusului”, a arătat tânărul elev de 10 de la Colegiul „Național” Iași.

Comentarii
  • Trist, probabil copiii au acasa un pod de diplome! Una in plus e zero pentru ei. Cati bani au dat parintii la profesori, Colegiu National sa traiasca!,, asa va fi mereu, profii de acolo sunt plini de meditatii si bani! Dar na e National, lume buna si necivilizata. Cand isi ridica odraslele blocheaza toata zona, nu ii intereseaza, aia nu merg cu tramvaiul!!, politia locala nici nu se uita, aceasta problema de da ani, nimeni nu o poate rezolva!!! Nu au idei,….. Cu toate ca la hotel sunt sute de licuri goale, dar ei PLOZII nu pot merge!

Adauga un comentariu