Local

Elevii de 10 de la Colegiul Naţional din Iaşi. Prima reacţie a decariștilor – EXCLUSIV

Publicat: 29 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elevii de 10 de la Colegiul Naţional din Iaşi. Prima reacţie a decariștilor - EXCLUSIV
Alţi patru elevi care au obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională 2021 la Iaşi sunt elevi în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional din Iaşi. Tudor Vladimir, Alexandra Zaharia și Matei Dinu au obţinut media 10, iar Avârvărei Maria are media 9.90

Alţi patru elevi care au obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională 2021 la Iaşi sunt elevi în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional din Iaşi. Tudor Vladimir Ispir, Alexandra Zaharia și Matei Dinu au obţinut media 10, iar Avârvărei Maria are media 9.90.

S-au publicat rezultatele la Evaluarea Naţională din Iaşi. Șapte elevi au luat nota 10 la acest examen important. Iași este primul pe lista județelor din regiunea Moldovei care are cele mai multe note de 10, ca în fiecare an.

Tudor Vladimir Ispir, un elev de 10 la Evaluarea Naţională 2021 din Iaşi

Elevul Tudor Vladimir Ispir, din cadrul Colegiului Naţional Iaşi, se arătă recunoscător tuturor cadrelor didactice care au contribuit la obţinerea notelor maxime de la examenul maturităţii. Acesta a depus eforturi mari pentru a fi decarist şi încă este emoţionat după ce şi-a văzut rezultatul muncii sale.

„Sunt încă sub imperiul emoției generate de afișarea rezultatelor și mă bucur pentru această reușită. A fost un examen al maturității , având în vedere contextul în care s-au desfășurat cursurile în acest an școlar. Le sunt recunoscător tuturor profesorilor care au contribuit la obținerea notelor maxime prin efortul depus, devotamentul manifestat și încrederea insuflată. În egală măsură, le mulțumesc colegilor mei din clasa a VIII-a C a Colegiului Național Iași pentru atmosferă competitivă pe care au construit-o. Acest cadru generos a facilitat modelarea caracterului fiecăruia dintre noi, aspect esențial în devenirea tuturor. Primesc rezultatele generației mele ca pe un semn că putem învinge orice obstacol prin ambiție, perseverență și dorință de autodepășire”, a transmis Tudor Vladimir Ispir, clasa a VIII-a C, elev de la Colegiul Naţional Iaşi.

Matei Dinu, un elev deosebit care a luat nota maximă la examen

Matei Dinu, un alt elev care a obținut nota maximă la Evaluarea Națională 2021, la Iași. Acesta a dorit în primul rând să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru tot parcursul său. Mai mult decât atât, acesta este bucuros și este realist vizavi de faptul că este doar primul examen de mare anvergură din viața sa.

„Sunt foarte fericit pentru rezultatul obținut, dar trebuie să mulțumesc prima dată lui Dumnezeu pentru tot. Am avut parte de profesori foarte buni, care m-au îndrumat și m-au format, atât la matematică, cât și la română. Le mulțumesc mult, sper că și în liceu vom lucra împreună, pentru că vreau să-mi continui studiile la Colegiul Național Iași. Bucuria de acum a fost posibilă mai ales datorită mucii depuse în toți anii de școală și sprijinului părinților, care au fost alături de mine mereu. Gândindu-mă la viitor, îmi dau seama că acesta este doar primul examen din viața mea, sper că și de acum înainte să pot învăța la fel de bine și să am rezultate minunate!”, a transmis Matei Dinu, elev în clasa a VIII-a C, de la Colegiul Național din Iași.

Alexandra Zaharia, elev de 10 la Colegiul Național din Iași

Alexandra Zaharia, o altă decaristă, susţine faptul că se pot obţine rezultate bune doar cu ajutorul cititului.

„Sfatul meu pentru toți elevii care vor să aibă rezultate bune este să citească! M-a ajutat foarte mult cititul. Lecturile mi-au dat idei pentru compunerile imaginative. Subiectele mi s-au părut ușoare, dar mi-au plăcut mai mult cele de la matematică, unde nu am avut nicio problemă în a le rezolva. Pot spune că am muncit individual foarte mult, la ambele materii, chiar dacă îmi place mai mult matematica. Vreau să rămân în continuare la Colegiul Național Iași, pe profilul matematica-informatica. Am trecut peste dificultățile unor ani grei, de pandemie, a 7 a şi a 8 a, dar dacă vrei cu adevărat, poți lua 10!”, a spus Alexandra Zaharia, elevă la Colegiul Naţional din Iaşi.

Avârvărei Maria, o altă elevă cu care se poate mândri Iaşul

Eleva Avârvărei Maria, o tânără eminenta care a participat la diverse olimpiade naţionale la care a primit nenumărate premii astăzi, 29 iunie 2021, a primit nota 10 la matematică la Evaluarea Naţională 2021. Ieşeanca a încheiat cu succes această etapă din viaţa ei, având o medie de 9.90.

„Olimpiada Naţională Gazeta Matematică 2021:
Medalie de argint-etapa naţională
Lot olimpic lărgit
Olimpiada de lingvistica online 2021:
Medalie de argint
Concursul South Africa Internaţional Mathematical Competition 2019:
Merit
Olimpiada Naţională de Matematică 2019:
Medalie de bronz
Media 10.00 pe toţi anii de studiu gimnazial
Nota 10.00 la disciplină matematică la Evaluarea Naţională”, sunt unele din premiile acesteia.

„Evaluarea Națională a fost un eveniment foarte important pentru noi,elevii de clasa a opta, întrucât nu numai că ne va modela viitorul dar ne poate oferi sau nu șansa de a parcurge anii de liceu la școli cât mai bune. Atunci când mergi la multe olimpiade și concursuri ești obișnuit într-o oarecare măsură cu presiunea și stresul examenelor și așteptarea insuportabilă a rezultatelor însă această evaluare a fost mai importantă ca oricare alt concurs de până acum. Odată cu publicarea rezultatelor cred că toată lumea s-a bucurat că oficial am reușit să trecem de toate obstacolele clasei a opta și de acum în colo putem privi spre viitor cu entuziasm şi speranțe așteptând cu multe emoții începerea liceului.

Munca pe care orice elev şi pe care eu,la rândul meu, am depus-o m-a ajutat să obțin rezultate foarte bune atât la școală cât şi la olimpiade. Pentru a putea face performanță într-adevăr este nevoie de mai mult lucru decât doar cel de zi cu zi însă cu multă răbdare,perseverență şi cu ajutorul oferit de profesorii mei excelenți fără de care nu aș fi izbutit să obțin astfel de rezultate am reușit să îmi urmez pasiunea şi să excelez într-un domeniu pe care îl îndrăgesc:matematică. Experiența căpătată de-a lungul anilor prin prisma participării la mai multe concursuri m-a ajutat foarte mult să trec cu bine prin perioadă stresantă şi dificilă dinaintea evaluării,și să pot lua o notă mare care să îmi permită să continui să studiez la liceul unde am fost și până acum care m-a sprijinit pe drumul meu în a deveni un elev olimpic”, a fost prima reacţia a elevei după ce a văzut notele.

 Tiberiu Cozma, un alt elev de 10 la Colegiului Național din Iași

Tiberiu Cozma a afirmat că notele obținute la Evaluarea Națională au reprezentat o încununare a eforturilor sale continue.

Tiberiu Cozma
Tiberiu Cozma

„Pentru cei mai mulți dintre noi, acest examen a fost o mare provocare…. Chiar și pentru cei cu media 10 în anii de studiu. Cu atât mai mult, pentru că el a operat schimbări majore în conținuturi, structura itemilor, etc. Și eu am avut emoții, dar profesorii noștri dragi au știut nu doar să ne transmită niște conținuturi, ci să ne echilibreze emoțional, să ne dea încredere și curaj. Media pe care am obținut- o este,cu siguranță, datorată unui cumul de forțe: devotamentul dascălilor, învățarea pe tot parcursul gimnaziului, pasiunea.

Mărturisesc că în acest an școlar nu doar evaluarea națională a fost o țintă pentru mine, ci mai ales admiterea în lotul național de informatică de juniori. Am reușit, participând pentru prima dată, să fiu printre cei 12 elevi de gimnaziu din toată țara care vor reprezenta România la competițiile internaționale de informatică. Ceea ce vreau să transmit tuturor este că nimic măreț nu se poate obține fără pasiune… Și că pasiunea trebuie întreținută cu multe ore de studiu. Mulțumesc Colegiului Național pentru tot sprijinul oferit de-a lungul gimnaziului, pentru insuflarea unor valori autentice, pentru provocarea perpetuă de a fi exigenți, de a nu ne automulțumi”, a declarat Tiberiu Cozma, de la Colegiul National din Iași.

Adauga un comentariu