Prima pagină » Local » Elevii din mai multe școli din Iași au discutat cu specialiștii despre consumul de droguri. „Tinerii au apreciat sesiunile noastre și au simțit că au avut un spațiu sigur pentru a discuta deschis și a-și exprima sentimentele” – FOTO

Elevii din mai multe școli din Iași au discutat cu specialiștii despre consumul de droguri. „Tinerii au apreciat sesiunile noastre și au simțit că au avut un spațiu sigur pentru a discuta deschis și a-și exprima sentimentele” – FOTO

04 apr. 2024, 02:00,
Cristina Doroftei, în Local

Proiectul „Educaţie pentru decizii înţelepte”, demarat de Asociaţia Streetaware alături de Crucea Roșie Română, Filiala Iași, continuă. Acesta a ajuns în mai multe școli din Iași, iar elevii au mărturisit că au avut ocazia să vorbească despre ceea ce simt în mod deschis

Proiectul abordează subiecte delicate și are scopul de a preveni consumul de droguri, de a prezenta pericolul la care se expun tinerii care se lasă influențați de curiozitatea de a încerca, dar și de a-i ajuta pe cei care se confruntă cu astfel de probleme prin consiliere gratuită.

Mai mulți elevi din Iași vor beneficia gratuit de consiliere

Astfel, proiectul „Educaţie pentru decizii înţelepte” a ajuns la Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași și la Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași.

„La Liceul Teoretic «Miron Costin» Iași, am avut parte de discuții interactive și cu sens. Abordarea noastră asupra miturilor și adevărurilor despre droguri și discuția despre circuitul plăcerii și rolul dopaminei în consumul de droguri au generat interes și implicare din partea elevilor. Suntem deschiși și dornici să continuăm să lucrăm împreună cu comunitatea, pentru a promova un stil de viață sănătos și conștient. Felicitări elevilor pentru angajamentul lor și pentru deschiderea lor către învățare și dezvoltare. Ne-am întâlnit cu două clase de tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 18 ani, de la Colegiul Național Pedagogic «Vasile Lupu» Iași. Am abordat subiectul consumului de droguri și riscurile la care se expun cei care sunt consumatori”, au transmis reprezentanții Crucea Roșie, Filiala Iași.

Tinerii s-au bucurat de faptul că au putut să se exprime liber

elevi la școală

Proiectul abordează subiecte delicate și are scopul de a preveni consumul de droguri

Mai mulți elevi au spus că subiectele despre dependență sunt cele care-i interesează cel mai mult. Tinerii sunt deschiși să învețe, să-și exprime sentimentele și părerile.

„Feedback-ul primit de la elevi este extrem de valoros și ne încurajează să continuăm să abordăm subiectele delicate cu deschidere și înțelegere. Este minunat să vedem că tinerii au apreciat sesiunile noastre și au simțit că au avut un spațiu sigur pentru a discuta deschis și a-și exprima sentimentele”, au adăugat reprezentanții Crucea Roșie, Filiala Iași.

Elevii au participat la workshop-uri de dezvoltare a rezilienței socio-emoționale pentru adolescenți. Proiectul este abia la început, dar își propune să faciliteze accesul a 900 de tineri aflați în situație de risc la informații corecte și avizate. Se vor face activități pentru dezvoltarea abilităților de a face faţă situaţiilor de viaţă copleşitoare. Mai mult decât atât, se va facilita accesul la servicii de suport psihologic pentru adolescenţii consumatori. Se vizează și dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice, pentru depistarea şi intervenţia timpurie, precum şi facilitarea accesului acestora la resurse informaţionale relevante.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 900 de elevi și 20 de cadre didactice din municipiul Iași. Valoarea totală a acestuia este de 175.000 de lei.

Perioada de implementare a proiectului este 15 ianuarie – 14 iunie 2024. Acesta se adresează, în principal, adolescenților cu vârste între 12 și 18 ani, aflați în situații și în medii de risc, în ceea ce privește consumul de substanțe.

Comentarii
 • Hai si cu Mircea Silvestru

  adresa: George Cosbuc 70
  numar de telefon de contact: 0749322076
  firma: COLIBRI STUDIOS SRL CUI: 36649492
  masini folosite la livrari de droguri:
  IS 15 KDR
  VOLKSWAGEN VW PASSAT
  sasiu: WVWZZZ3CZ7P056224

  IS 49 HAI
  VOLKSWAGEN VW PASSAT HIGHLINE 2.0 TDI DSG 4MOT
  sasiu: WVWZZZ3CZGE164449

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *