Prima pagină » Eveniment-Social » Elevii ieșeni încep, săptămâna aceasta, testarea inițială standardizată. Timp de două săptămâni, vor susține probele pe o platformă online
Elevii ieșeni încep, săptămâna aceasta, testarea inițială standardizată. Timp de două săptămâni, vor susține probele pe o platformă online

Elevii ieșeni încep, săptămâna aceasta, testarea inițială standardizată. Timp de două săptămâni, vor susține probele pe o platformă online

17 sept. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

În perioada 19-30 septembrie 2024, elevii ieșeni vor susține testarea inițială standardizată. Cele opt probe le vor susține online, pe platforma BRIO, pe câte un dispozitiv electronic.

Elevii ieșeni încep, săptămâna aceasta, testarea inițială standardizată

În perioada 19-30 septembrie 2024, elevii ieșeni vor susține testarea inițială standardizată la materiile: Limba și literatura română, Matematică, Istorie, Informatică, Biologie, Fizică, Chimie și Geografie.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași au transmis faptul că ieri, 16 septembrie 2024, a avut loc o ședință tehnică, la care au participat toți directorii unităților de învățământ din județul Iași.

„Testările au loc săptămâna aceasta și săptămâna viitoare (19-30 septembrie). Astăzi (n.r., 16 septembrie) a fost ședința tehnică la care au participat directorii tuturor școlilor din județ, care vor administra aceste teste, alături de persoanele responsabile de administrarea testelor desemnate la nivelul unităților de învățământ”, declară Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al ISJ Iași.

O modificare importantă ce vizează testarea inițială este prezentarea instantă a rezultatului obținut de către elev. Până anul acesta, elevii primeau rezultatele în decursul a două săptămâni, iar începând cu anul școlar 2024-2025, care a început în data de 9 septembrie 2024, elevii vor afla ce notă au obținut imediat după ce vor finaliza testul.

„În acest an, împreună cu partenerii noștri de la BRIO, am reușit să facem niște ameliorări, astfel încât rezultatele obținute de elevi vor veni instant. În momentul în care elevul termină testarea, va primi și nota, dar și raportul individual. Vor fi generate rapoarte și la nivel de județ”, a declarat Gabriela Nedelcu, inspector școlar adjunct al ISJ Iași.

Elevii susțin testele inițiale pe dispozitive electronice

Elevii ieșeni sunt testați în unitatea de învățământ, sub supravegherea unui cadru didactic, utilizând, fiecare în parte, câte un dispozitiv electronic, respectiv PC, laptop, tabletă sau smartphone al școlii/personal, conform unui grafic stabilit de conducerea școlii.

Durata testului, indiferent de clasă, este de 50 de minute. Elevii care urmează învățământul primar vor susține testarea în funcție de decizia luată de către unitățile de învățământ. Reporterii BZI i-au întrebat pe reprezentații ISJ Iași dacă există dispozitive electronice în toate școlile din județul Iași.

„Din informațiile pe care le avem, sunt astfel de dispozitive”, declară Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al ISJ Iași.

Scopul testelor inițiale, standardizate pe platforma online BRIO, este de a realiza o diagnoză obiectivă, privind nivelul de pregătire a elevilor și de a stabili, ulterior, demersuri educaționale eficiente atât la nivelul unităților de învățământ, cât și la nivel județean. Testele, pe platforma online BRIO, nu se aplică elevilor din școlile speciale și nici elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES)  din școlile de masă, care lucrează după programă adaptată. Evaluarea inițială a acestor elevi se poate realiza în regim individualizat, cu instrumente specifice, elaborate de către profesorii de la clasă. Pentru aceștia, evaluarea inițială poate fi susținută în regim individualizat.

În perioada 19-30 septembrie 2024, elevii ieșeni vor susține testarea inițială standardizată, pe dispozitive electronice, pe platforma online BRIO. Aceștia vor susține probele la opt materii, iar rezultatele, le vor primi pe loc.

Bugetul.ro
S-a terminat pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone. Decizia justiției confirmă eșecul autorității în procesele contra marilor bănci din România
redactia.ro
Iubita lui Rareș Ion rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa lui Maru după ce tânărul de 20 de ani și-a pierdut viața
Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
a1.ro
Craniu şi alte rămăşiţe umane de peste 5000 de ani, descoperite în Prahova. Cum arată și în ce stare sunt osemintele
Playtech.ro
Oraşul în care nu ai voie să te naşti. Este chiar în Europa
observatornews.ro
A pus 10 € într-un cont de economii în 2005 și nu s-a mai atins de el. L-a verificat după 20 de ani: "Răsfăț"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
„Cuda” și „Sirin”: Proiectele secrete care vor revoluționa apărarea României
realitatea.net
Săptămâna Mare: Perioada cu cea mai mare încărcătură spirituală din an. Ce TREBUIE să faci în fiecare zi, pentru a fi ferit de boală și a avea parte de noroc
SportpeSurse
Neluțu Varga a demis antrenorul și conducerea de la CFR Cluj! S-au bătut în vestiarul ardelenilor
Playtech.ro
Amenda pe care o primesc românii care nu pot justifica banii cash. În Europa se dau sancţiuni uriaşe
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Ilie Bolojan a semnat miercuri seară, TOŢI părăsesc funcţia imediat ce decretele apar în Monitorul Oficial
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Oana Roman, NERVOASĂ pe Calina. Fiica Catincăi, în centrul unui mare scandal. Mătușa ei dă de pământ cu ea: Am tolerat prea mulți ani această situație
redactia.ro
Ce s-a descoperit la autopsia lui Rareș Ion. De ce a murit, de fapt, tânărul care era prieten cu Vlad Pascu
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`