Diete si regimuri

Elimina acidul uric rapid! 12 plante si legume care ajuta

Publicat: 05 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elimina acidul uric rapid 12 plante si legume care ajuta
Guta apare atunci când organismul trebuie să elimine prea multe proteine ​​din anumite alimente.

Boala cunoscută sub numele de gută este cauzată de producerea a prea mult acid uric în sânge. Când se întâmplă acest lucru, simptomele sunt extrem de dureroase. Pentru a evita acest lucru, aflați aici cum să eliminați cristalele de acid uric din articulații.

Guta este o boală care afectează multe persoane, dar mai ales persoanele în vârstă. Supraproducția de acid uric nu se depune doar în sânge, ci se va depune și în articulații. Este important să aveți o dietă sănătoasă, care să conțină multă apă și puține purine.

Elimina acidul uric rapid! 12 plante si legume care ajuta

Mănâncă castraveți. Această legumă oferă 7,3 miligrame de purine la 100 de grame de carne. Este foarte recomandata pentru reducerea acidului uric și prevenirea apariției gutei.

Apa ajută la îndepărtarea cristalelor de acid uric care se acumulează în articulații. Beți o cantitate bună de apă în fiecare zi (mai mult de 2 litri) și mâncați alimente care conțin multă apa.

Pe lângă castraveți, dovleceii și unele fructe vă pot ajuta să vă simțiți mai bine.

Cele mai frecvente cauze ale acumulării de acid uric sunt:

hipertensiune arteriala
obezitate
probleme cronice la rinichi
leucemie
psoriazis
anemie
istoric de familie
consum de alcool

Guta apare atunci când organismul trebuie să elimine prea multe proteine ​​din anumite alimente, cum ar fi carnea roșie. Unele dintre aceste componente sunt eliminate prin urină și transpirație, dar unele rămân în corp. Dacă această valoare este mai mare decât nivelurile normale, unele depuneri se vor forma în anumite părți ale corpului, cum ar fi arterele sau articulațiile.

Acesta este motivul pentru care cristalele de acid uric sunt atât de dureroase. Acestea provoacă inflamație, roșeață și tensiune în anumite zone ale corpului. Într-o măsură mai mică, se pot forma la genunchi, coate, umeri și glezne.

Cristale de acid uric: suc de castravete, lămâie și ghimbir

Pe lângă consumul acestui suc, este necesar să vă reduceți aportul de purine și să faceți mișcare (măcar să ieșiți afară să mergeți).

Ingrediente

1 castravete de marime medie
2 tulpini de țelină
1 felie de lamaie
1 lingură de rădăcină de ghimbir rasă

Spălați bine toate ingredientele. Tăiați castraveții și țelina în bucăți mici, apoi puneți totul într-un blender. Adăugați felia de lămâie și ghimbirul. Amestecati bine până obțineti un smoothie. Se bea zilnic, de preferință pe stomacul gol.

Cristale de acid uric: alte remedii naturale

Dacă aveți probleme cu nivelul ridicat de acid uric în sânge sau articulații, vă puteți bucura de efectele benefice ale următoarelor remedii naturale.

Suc de fructe

Se extrage separat sucul din patru morcovi, un mango, o felie de ananas, 30 de grame de căpșuni, un castravete și o lămâie. Se amestecă bine și se bea dimineața. Dacă problemele tale revin în timpul zilei, bea și după-amiaza.

Ceai de plante de afine

Se toarnă 30 de grame de afine sau lingonberries într-un litru de apă rece, apoi se fierbe totul. Continuați să gătiți timp de 3 minute, apoi luați-l de pe foc, puneți un capac și lăsați să stea 10 minute. Filtrați si beti maxim 3 pahare pe zi.

Ulei de soia și ulei de rozmarin

Se amestecă trei linguri de ulei de rozmarin cu trei linguri de ulei de soia. Masați zona afectată cu acest amestec.

Suc de roșii

Faceți-vă un suc de roșii din roșii coapte. Se bea de trei ori pe zi. De asemenea, mâncați mai multe roșii în viața de zi cu zi, de preferință crude.

Bicarbonat de sodiu

Faceți o cataplasmă cu bicarbonat de sodiu și puțină apă. Aplicați-o pe zona afectată pentru a ameliora inflamația și a reduce durerea.

Usturoi

Tocati doi căței de usturoi. Amestecați-i cu o lingură de tărâțe și o lingură de oțet de mere. Faceți o cataplasmă cu această pastă și aplicați-o pe zona afectată.

Varza

Se amestecă două frunze mari de varză. Aplicați amestecul pe zona dureroasă cu masaje circulare ușoare, de două până la trei ori pe zi.

Ceapa

Se fierbe o jumătate de ceapă într-un litru de apă timp de trei minute. Lăsați să stea 5 minute. Se filtrează și se bea o cană de până la trei ori pe zi. Dacă aroma este prea rea, adăugați puțină miere.

Porumb

Se fierbe o mână de știuleți de porumb în jumătate de litru de apă timp de 10 minute. Se ia de pe foc. Filtrati si beti până la trei căni pe zi.

Pătrunjel, varză și ceapă

Se fierbe jumătate de litru de apă cu trei crenguțe de pătrunjel, 50 de grame de varză și jumătate de ceapă timp de 15 minute.
Se ia de pe foc, se filtrează și se lasă să se răcească câteva clipe. Înainte de a bea totul, adăugați sucul unei lămâi.
Este recomandabil să beți acest amestec înainte de prânz.

Aloe vera

Tăiați o tulpină de Aloe vera pe orizontală și extrageți gelul. Aplicați acest gel pe zonele afectate de excesul de acid uric sau aplicați tulpina tăiată direct pe piele.

Adauga un comentariu