Secretele istoriei

Elvira Godeanu, iubirea vietii lui Gheorghiu-Dej

Publicat: 20 mart. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elvira Godeanu iubirea vietii lui Gheorghiu-Dej
3
In timp ce Dej era la inchisoare, sotia sa a divortat. “Nu s-a recasatorit, povesteste Dan Ciachir. Insa, la inceputul anilor ’50 era colat, cum se spunea pe vremuri, cu actrita Dina Cocea, fiica scriitorului N.D. Cocea. Ulterior, pana la moarte, are o alta legatura: cu actrita Elvira Godeanu. O actrita mare, o femeie inteligenta si totodata plina de feminitate. Marturie sta ecranizarea din 1954 a “Scrisorii pierdute”, unde ea detine rolul lui Zoe.”

Vezi si Moartea si mostenirea politica a lui Gheorghe Gheorghiu-Dej

“Auzeam in copilarie ca ea il invatase pe Dej sa se imbrace; stateau pe el costumele impecabil. La 60 de ani era corpolent fara sa fie gras sau obez si avea o voce placuta de bariton. Mi-l amintesc de la un jurnal de actualitati, in loja Teatrului National (sala Odeon), luand parte la premiera piesei Richard al III-lea, cu George Vraca in rolul principal: intr-un costum gris-fer croit poate de hanganu, ridicat in picioare, aplauda la sfarsitul piesei. Parea mai degraba un domn decat un “tovaras”. Insa in decurs de cateva luni, atat Dej cat si marele actor aveau sa treaca in lumea celor drepti.

Vezi si A fost Gh. Gheorghiu-Dej un stalinist? 

Legatura lui Dej cu Elvira Godeanu, desi nu apareau in public impreuna, era notorie, se vorbea despre ea, cred ca il flata… Ganditi-va ca Voinea Marinescu, ministrul Sanatatii de pe vremea lui Dej, dupa ce i se sinucisese nevasta cu arma de vanatoare a sotului, se recasatorise cu actrita Simona Bondoc. “Tel maitre, tel valet!…”, conchide Dan Ciachir, potrivit stirea.wordpress.com
Adauga un comentariu