Actualitate

Emilian Imbri, despre creșterea numărului de noi infectări: „Saltul de la 3.000 la 7.000 de cazuri se poate face rapid!“

Publicat: 13 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Emilian Imbri despre creșterea numărului de noi infectări Saltul de la 3.000 la 7.000 de cazuri se poate face rapid
Managerul Spitalului „Victor Babeș“ din București Emilian Imbri

Emilian Imbri, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” din Capitală, a vorbit despre creșterea numărului de noi infectări COVID-19.

Emilian Imbri a declarat că autoritățile trebuie să ia urgent măsuri pentru că din acest moment numărul infectărilor cu noul coronavirus s-ar putea dubla într-un timp foarte scurt.

„Acum saltul de la 3.000 la 4.000, 5.000, 6.000 și 7.000 cum au calculat unii, se poate face rapid, putem ajunge in foarte scurt timp acolo. Nu mai avem timp să așteptăm, cred că nicio o săptămână, trebuie să facem ceva. Poate trebuie limitat accesul în Capitală, sau pe sectoare”, a declarat Emilian Imbri.

Un medic cere carantinarea Bucureștiului!

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu cere carantină în Bucureşti. Gabriel Diaconu susţine că e nevoie ca Bucureştiul să fie închis, pentru a putea lupta cu pandemia de coronavirus.

Medicul considetă  că Bucureștiul a devenit un oraş bolnav, aşa cum s-a întâmplat cu Suceava la începutul pandemiei, când a fost instituită carantina timp de două luni.

„Avem nevoie de o pauză de cel puțin o lună. Posibil mai mult. Imposibil mai puțin. Avem nevoie să întrerupem legăturile care fac posibilă înmulțirea cazurilor. E foarte dificil. Vorbim de oameni și relațiile dintre ei. Vorbim de muncă, și drumul până acolo. Vorbim de casă, și cumpărăturile pe care le faci. Vorbim de boli, și greutățile pe care deja le ai. De copii, și de cum le-o fi și lor în această perioadă. (…) Bucureștiul e deja septic. Septic înseamnă nu doar murdar. Înseamnă bolnav. Nu te alarmez. Destul cu alarmele. E vremea unei noi pauze. Această pauză nu e facultativă, din păcate. Este obligatorie. Cifrele nu mint. La acest moment, spun cifrele oficiale, sub 5% din populație a trecut prin infecția cu coronavirus. Adică aproximativ 1 milion de oameni. Dintre ei, doar 15% au fost oficial diagnosticați. Restul de 85% au răbdat, nebănuiți, ne-descoperiți, anonimi, boala”, scrie Gabriel Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Gheorghe Cojanu: „Nu se pune problema carantinării niciunui sector din București!“

Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu contrazice datele INSP, precizând că au fost într-o eroare, iar rata de infectare la nivelul Bucureștiului este de 2,69. Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat marți că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 3,11 la 1000 de locuitori.

De asemenea, oficialul a declarat că nu se vor lua măsuri la o rată de incidență de 3.05, ci după o rată de 3,4 la mie. Totodată, Gheorghe Cojanu susține că nu se pune problema carantinării niciunui sector din București.

„INSP a comunicat o cifră din eroare. A rectificat. Rata pe ziua de astăzi este 2,69. La o rată de incidență de 3 vom lua măsuri pentru a trece şcolile în scenariul roşu. Restaurantele, cinematografele, spectacolele nu s-au închis imediat la 1,5, ci le-am închis la 1,86, având în vedere un 20%. La 2.500.000, cum a susţinut şi premierul, cifra este reală. Atunci, după ce se va depăşi această cifră de 3 vom lua măsuri. Dar nu vom lua la 3,05. Vom aştepta spre 3,4, ţinând cont şi de populaţia reală. Soluţiile stabilite de către minister, DSP au fost de trecere în scenariul roşu atât a grădiniţelor cât şi a unităţilor de învăţământ, tot ce înseamnă preuniversitar. Dacă vom constata că creşterea durează trei zile la rând, după ce se depăşeşte rata de incidență 3, atunci vom lua o hotărâre”, a spus Gheorghe Cojanu.

„Cifra reală este aceasta: 2,69. Au zis că vor da o rectificare. Dacă au dat-o bine”, a mai spus prefectul referitor la INSP.

Adauga un comentariu