Actualitate

Emisiune BZI LIVE pentru Românii de Pretutindeni alături de un important oficial al ”Universităţii Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi – FOTO, VIDEO

Publicat: 09 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Miercuri, 9 octombrie 2019, începând cu ora 15.00 în Studioul BZI LIVE a fost invitat special un important oficial al Universităţii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi, implicat în promovarea celei mai vechi instituţii de învăţământ superior a ţării în rândul românilor de PRETUTINDENI. Este vorba de conf. univ. dr. Florin Brînză – unul dintre coordonatorii Extensiunii Bâlţi din Republica Moldova a UAIC.

Alături de acesta au fost prezentate detalii şi informaţii despre activitatea Extensiunii de la Bălţi. De asemenea și despre promovarea şi atragerea Românilor de Pretutindeni la programe de studii oferite de Cuza. Pe de altă parte, despre realităţi educaţionale şi strategii respectiv proiecte de viitor pe această zonă a mai fost discutat. De precizat că Extensiunea Bălţi a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi este o formă de învăţământ prin care absolvenţii cu diplomă de bacalaureat de la liceele şi colegiile din Republica Moldova pot urma în Bălţi cursurile primei universităţi moderne a României. În prezent, Extensiunea oferă două specializări pentru studii de licenţă.  Economia comerţului, turismului şi serviciilor şi Fizică Tehnologică. De asemenea există şi trei specializări pentru studii de master: Management în turism, Fizica aplicata în tehnologiile informaţiei şi comunicaţii şi Drept european. De urmărit un dialog extrem de interesant şi de antrenant pe tematică pur educaţională.

Adauga un comentariu