Coronavirus

Emmanuel Macron, despre vaccinul împotriva COVID-19: „Să fie oferit întregii planete de către organizaţia pe care o vom alege”

Publicat: 04 mai 2020

Emmanuel Macron a vorbit despre apariția unui vaccin împotriva noului tip de coronavirus. Orice vaccin împotriva noului tip de coronavirus trebuie să fie considerat un „bun public global”, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron în timpul unei conferinţe internaţionale a donatorilor pentru susţinerea eforturilor în vederea dezvoltării unui asemenea vaccin, informează luni dpa.

Vaccinul ar trebui „să fie oferit întregii planete de către organizaţia pe care o vom alege”, a spus Macron, atenţionând că lumea este „într-o cursă contra cronometru” pentru salvarea de vieţi. „Confruntaţi cu COVID-19, ‘fiecare pentru sine’ ar fi cea mai mare greşeală”, a avertizat Emmanuel Macron, care a adăugat că actuala criză poate fi depăşită doar împreună, citează Agerpres.

Şeful statului francez a promis 500 de milioane de euro pentru a susţine finanţarea eforturilor în vederea găsirii unui vaccin, în plus la suplimentarea finanţării pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în timp ce Germania a oferit 525 de milioane de euro.

Adauga un comentariu