Eveniment-Social

Emoţii pentru sute de profesori ieşeni. Astăzi are loc examenul scris pentru concursul de director şi director adjunct din şcoli şi licee

Publicat: 15 oct. 2021
Între 15 noiembrie și 8 decembrie urmează proba de interviu

Astăzi, 15 octombrie 2021, cu începere de la ora 10:00 și la Iași, sute de profesori ieșeni vor participa la concursul public pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți, proba scrisă. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a publicat lista finală cu dosarele înscrise, pe 30 septembrie 2021. Au fost depuse, în total, 387, dintre acestea 17 fiind invalidate. Între 15 noiembrie și 8 decembrie urmează proba de interviu. Pe 17 decembrie vor fi validate rezultatele finale, iar între 20 și 22 decembrie – emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022). La Iași sunt vizate aproximativ 400 de posturi în condițiile în care sunt peste 200 de unități educaționale cu personalitate juridică.

Cum se face evaluarea probei scrise la concursul pentru posturi de director și director adjunct

De precizat că, la finalul rezolvării testului standardizat, fiecare candidat predă testul și foaia de concurs responsabilului de sală, semnează borderoul de predare-primire a testelor și rămâne în sală pentru a participa la etapa de evaluare a acesteia. Comisiile evaluează obligatoriu testul standardizat în prezența candidatului și a doi martori aleși dintre candidații din sală și consemnează punctajul în borderoul de notare existent pe foaia de concurs fără a face însemnări sau notări pe acesta, respectiv pe lucrare.

Dacă răspunsul furnizat de candidat coincide cu răspunsul corect, se acordă punctajul maxim pentru itemul respectiv. În procesul de evaluare se acordă fie punctaj maxim pe item, fie zero puncte, fiind interzis să se acorde punctaj intermediar. Se acordă zero puncte pentru un item în următoarele situații: răspunsul furnizat de candidat nu este identic cu răspunsul corect; candidatul nu a marcat niciun răspuns corect; candidatul a marcat mai mult de un răspuns ca fiind corect. Se însumează toate punctajele acordate de un evaluator fiecărui item și rezultă punctajul total al testului. Punctajul total al textului se împarte la 10 și rezultă nota pe test.

Adauga un comentariu