Eveniment-Social

Episcopul Iofif Păuleț a dus la Suceava ventilatoarele donate de Papa Francisc pentru bolnavii de Coronavirus

Publicat: 29 apr. 2020

Materialele medicale donate de Papa Francisc sunt: cinci ventilatoare pulmonare, 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2, 5.000 de măști sanitare și 400 de ochelari de protecție

Episcopul Diecezei romano-catolice de Iași, monseniorul Iosif Păuleț, oferă bolnavilor și medicilor din Spitalul Județean Suceava binecuvântarea și donația Papei Francisc. Materialele medicale donate de Papa Francisc sunt: cinci ventilatoare pulmonare, 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2, 5.000 de măști sanitare și 400 de ochelari de protecție și au fost înmânate de episcopul Păuleț Spitalului Județean Suceava. În acest context, episcopul a transmis papei Francisc recunoștința pentru „darul făcut și pentru apropierea în rugăciune”, precum și pentru onoarea de a fi în atenția și solicitudinea sa în acest timp de încercare.

„Exemplul Sanctității Voastre ne îndeamnă si pe noi, ca Biserică Locală, să ne implicăm mai mult în slujirea celor aflați în diferite nevoi, conștienți că, mai ales în acești frați ai noștri, e prezent Cristos, Domnul și Mântuitorul nostru”.

Totodată, prelatul a transmis Papei mulțumirea tuturor credincioșilor Diecezei de Iași, mai ales a personalului medical și a bolnavilor din zona Moldovei, afectați de noul coronavirus.

Adauga un comentariu